Πολιτισμός » Ταξιδεύουν τα «Καθημερινά και περίεργα»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Ταξιδεύουν τα «Καθημερινά και περίεργα»

Ταξιδεύουν τα «Καθημερινά και περίεργα»

Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο νιάτα, δροσιά και ζωντάνια από την όμορφη Θεσσαλονίκη, που συνέβαλε στο να αποκτήσουν τα «Καθημερινά και περίεργα» ακόμα περισσότερους φίλους και αναγνώστες.

Η παρουσίαση των χρονογραφημάτων της Ζωής Καλαφάτη από την ομώνυμη στήλη της «Larissanet» πραγματοποιήθηκε στο PUBLIC της συμπρωτεύουσας, με συντροφιά αρκετούς νεαρούς φίλους από τις σχολές του Α.Π.Θ.  και πολλούς αναγνώστες κάθε ηλικίας που παρέστησαν. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την κ. Χριστίνα Μαστρογεωργοπούλου, εκπρόσωπο των PUBLIC που οργάνωσε την παρουσίαση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια η κ. Λίλα Παντελίδου, ηθοποιός- φιλόλογος, αναφέρθηκε στην πολυθεματική διάσταση των χρονογραφημάτων του βιβλίου, στους ανθρωποκεντρικούς χαρακτήρες του έργου και στα διαχρονικά μηνύματα που αποπνέουν, στη γλαφυρότητα και ποιητική της γλώσσας των κειμένων, όπως και στο χιούμορ της συγγραφέα για τα οποία ξεχωρίζουν.

Στη συνέχεια η κ. Φαίη Δερβένη, τελειόφοιτος Νομικής, αφηγήθηκε  -πολύ παραστατικά -αποσπάσματα από τις ενότητες του βιβλίου. Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ηθοποιός- αρχαιολόγος, μίλησε εκτενέστερα για τα κεντρικά θέματα του βιβλίου που αφορούν στους νέους: Την αστάθεια στις διαπροσωπικές σχέσεις, την ανεργία, τη μετανάστευση, τη χειραγώγηση της βούλησης στην κοινωνία που ζούμε, για την αξία του πολιτισμού, καθώς και για την αγωνία των νέων ανθρώπων μπροστά στα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο τέλος της παρουσίασης  η κ. Λίλα Παντελίδου και η κ. Φαίη Δερβένη, που έκαναν δραματοποίηση του χρονογραφήματος με τίτλο “Paradise”, καταχειροκροτήθηκαν από τους νέους στους οποίους το αφιέρωσαν.

Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος των Εφετών Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο εκδότης των «Νησίδων» κ . Βασίλης Τομανάς, οι συγγραφείς Κατερίνα Τσιάνα, Ελένη Τύμπα και Κλεοπάτρα Παγιαβλή, καθώς και αρκετοί φίλοι από τις σχολές των Πανεπιστημίων της συμπρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: