Αρχική » Sci/Tech » Δεν αλλάζει το Twitter

Δεν αλλάζει το Twitter

Δεν αλλάζει το Twitter

Διαψεύδει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, τις φήμες που θέλουν το Twitter να καταργεί το όριο των 140 χαρακτήρων στα μηνύματα των χρηστών.

Η πιθανότητα κατάργησης του περιορισμού των 140 χαρακτήρων είχε μάλλον διχάσει τους χρήστες, καθώς οι πιο φανατικοί ήθελαν να παραμείνει αυτό το όριο, που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του Twitter από τη δημιουργία του.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Today» του αμερικανικού καναλιού NBC, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του Twitter, ο Ντόρσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ξεκαθάρισε ότι «το όριο μένει. Αποτελεί ένα καλό περιορισμό για μας, που βοηθά να είμαστε σύντομοι».

Ξεπέρασαν τα 320 εκατομμύρια οι φίλοι του Twitter

Η απάντηση αυτή αναμένεται να καθησυχάσει τον σκληρό πυρήνα των φίλων του Twitter, ίσως όμως απογοητεύσει άλλους που δεν τους αρέσει να εκφράζονται τόσο… λακωνικά.

Οι τακτικοί χρήστες του δικτύου έχουν πλέον ξεπεράσει τα 320 εκατομμύρια, αν και η αύξηση του αριθμού των χρηστών έχει «φρενάρει» τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το Twitter να δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές της Γουόλ Στριτ να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Μετά την επιστροφή του στο Twitter πέρυσι τον Οκτώβριο, ο Τζακ Ντόρσι έδωσε το ΟΚ στα στελέχη του δικτύου να πειραματισθούν για να το κάνουν πιο ελκυστικό. Φαίνεται όμως πως το «ιερό» όριο των 140 χαρακτήρων δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που θα αλλάξουν.

Επιστροφή επάνω