Αρχική » Λάρισα » Μάξιμος: Υπερβολικές οι απαιτήσεις από τους μαθητές

Μάξιμος: Υπερβολικές οι απαιτήσεις από τους μαθητές

Μάξιμος: Υπερβολικές οι απαιτήσεις από τους μαθητές

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η συζήτηση εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία και κυρίως στα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά και σε θέματα ποιότητας στην εκπαίδευση, όπως προγράμματα σπουδών και βιβλία, καθώς και στην έλλειψη ουσιαστικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολείων.

Ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε «τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τα παιδιά του δημοτικού, να ανταποκριθούν στις υπερβολικές απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος, μέρος του οποίου μεταφέρεται στο σπίτι, ώστε να μη υπάρχει ελεύθερος χρόνος στα παιδιά να παίζουν ή και να ασχολούνται με δραστηριότητες που τους αρέσουν. Επίσης, πολλά από τα σχολικά βιβλία έχουν πολύ συμπυκνωμένη και δύσκολη για την ηλικία αυτών των παιδιών ύλη. Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξορθολογισμού της ύλης στο δημοτικό σχολείο σε πρώτη φάση και της αντικατάστασης κάποιων βιβλίων».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της ΝΔ στη Βουλή παρουσία του Γραμματέα του Τομέα Παιδείας κ. Σωτήρη Γκλαβά, συμμετείχαν από πλευράς της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρός της κ. Τηλέμαχος Κουντούρης και τα μέλη του Δ.Σ.: κ.κ. Νικόλαος Μακεδόνας, Βασίλειος Καραπάτης, Νικόλαος Ζαχαράκης και η κ. Μαριάνθη Παυλίδου».

Επιστροφή επάνω