Λάρισα » Γιατί όλα είναι παιδιά
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατί όλα είναι παιδιά

Γιατί όλα είναι παιδιά

Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά με εναλλαγή των δράσεων της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών έδωσε μια διαφορετική πινελιά απαλύνοντας το δράμα των προσφυγόπουλων.

Ένας βιντεοπροβολέας, ένα λάπτοπ, η επιφάνεια της κινητής μονάδας της ΔΥΠΕ για άσπρο πανί οθόνης και ο υπαίθριος κινηματογράφος στήθηκε.

Στην οθόνη εναλλάσσονταν ο RABBIT και  Mr BEΑN και οι μικροί κατατρεγμένοι κρεμασμένοι περίμεναν με αδημονία το επόμενο επεισόδιο.

παρτυ στη ροκα

Η νύχτα προχωρούσε και το μικρό σινεμαδάκι έδωσε τη σκυτάλη στο ίδιο σκηνικό σε ένα αλλιώτικο παρτάκι. Η πιτσιρικαρία μας εξέπληξε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Ένα Smartphone  δικό τους και  σύνδεση στον ενισχυτή πλημμύρισε με μουσικούς ήχους από τη Συρία και το μακρινό Αφγανιστάν.

Ήχοι της Ανατολής, χοροί με λικνιστικές φιγούρες (αλλά μόνον των αγοριών, τα κορίτσια δέσμια μιας αυστηρής πατριαρχικής παράδοσης σε ρόλο θεατή ) και η πατρίδα μίλησε εκεί στο λασπότοπο της  ROCA.

ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ

Ξεχάστηκαν για λίγο οι υπόκωφοι βομβαρδισμοί, τα γκρεμισμένα σπίτια τους, οι ορδές των ISIS  και των Ταλιμπάν .

Οι μικροί γιαβράδες ονειρεύονταν το απαγορευμένο πια ταξίδι τους για τον «παράδεισο» της Β. Ευρώπης και εμείς ανακαλύψαμε την αυτονόητη αλήθεια.

ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ

Όλα τα παιδιά του κόσμου θα είναι πάντα παιδιά, δικά μας παιδιά.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες βραδιές, υποψιασμένοι ότι σε  λίγο οι «σωτήρες» της ΕΕ θα υψώσουν νέους φράκτες και πυκνά συρματοπλέγματα στρατοπέδων για να φυλακίσουν το παιδικό χαμόγελο.

Διαβάστε επίσης: