Αρχική » Λάρισα » Εν αναμονή 12 λεωφορείων με πρόσφυγες στο Κουτσόχερο
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εν αναμονή 12 λεωφορείων με πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Εν αναμονή 12 λεωφορείων με πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Μία ακόμη άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», στο Κουτσόχερο, αναμένεται – σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές – να γίνει νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 λεωφορεία, με τον αριθμό των προσφύγων που θα καταφθάσουν στην περιοχή να εκτιμάται περί τα 600 άτομα.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν αργά απόψε από τον Πειραιά και να είναι τα ξημερώματα της Κυριακής στο Κουτσόχερο.

Όλα αυτά, βέβαια, με το δεδομένο ότι δεν θα ανατραπεί εκ νέου ο σχεδιασμός από κάποιον αστάθμητο παράγοντα.

Η συγκεκριμένη νέα άφιξη έρχεται σε συνέχεια της σημερινής πρώτης μετεγκατάστασης 330 Σύριων και Αφγανών, οι οποίοι εισήλθαν πρώτοι στο κέντρο που έχει στηθεί στο πρώην στρατόπεδο.

Η πρώτη εγκατάσταση έγινε σε καθεστώς απόλυτης ηρεμίας, κάτι το οποίο συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες.

Πλέον μένει να φανεί ποιος θα έχει την ευθύνη διαχείρισης του πρώην στρατοπέδου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανάληψη της διοίκησης από στελέχη του Στρατού.

Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένοι στους χώρους του πρώην εργοστασίου «ROCA». Για την ώρα δεν φαίνεται πιθανό το ενδεχόμενο της άμεσης μετακίνησής τους προς το Κουτσόχερο, ενώ και οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Επιστροφή επάνω