Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Θα πουλιέται ακριβά ο πολιτισμός»
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

«Θα πουλιέται ακριβά ο πολιτισμός»

«Θα πουλιέται ακριβά ο πολιτισμός»

Το δικό της σχόλιο για την παρουσίαση του φακέλου «Λάρισα, Πολιτιστική πρωτεύουσα» κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέροντας:

«Όσο «στηρίχτηκαν» και «αναπτύχθηκαν» οι αθλητικές υποδομές της πόλης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, άλλο τόσο θα γίνει η Λάρισα «Πολιτιστική πρωτεύουσα» τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια στοχεύσεις υπάρχουν, αλλά δεν αφορούν το δικαίωμα του λαού στον πολιτισμό, αυτό θα συνεχίσει να πουλιέται ακριβά υψώνοντας  όλο και μεγαλύτερα ταξικά τείχη στα λαϊκά στρώματα της πόλης. Εκείνοι οι οποίοι θα κερδίσουν από την όποια «πολιτιστική ανάπτυξη» θα είναι οι διάφοροι «εργολάβοι του πολιτισμού», γεγονός που το παραδέχθηκε ανοιχτά χθες ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος στην τοποθέτησή του, λέγοντας ότι «Ένα ακόμα ζητούμενο που σηματοδοτεί και τη νέα προσέγγιση είναι η προώθηση περισσότερο επαγγελματικών και επιχειρηματικών πρακτικών στην πολιτιστική παραγωγή».

Όσο για το περιεχόμενο, αυτό δεν θα ξεφεύγει από τις «αξίες» του Ευρωενωσιακού πολιτισμού (βλέπε γραφείο ευρωπαϊκής διασύνδεσης), αυτών που σήμερα βιώνουν όλοι οι πρόσφυγες και κυνηγημένοι στα σύνορα και σε όλη τη χώρα. Οι νεολαία και τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν καμιά ελπίδα ότι θα αλλάξει η κατάσταση αυτή συνεχίζοντας μέσα σ’ αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο. Πρέπει τώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους διεκδικώντας στην πράξη τη λαϊκή έκφρασή τους στον πολιτισμό των σύγχρονων αναγκών τους».

Διαβάστε επίσης: