Αρχική » Πολιτισμός » «Πινόκιο, φίλε μου»
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΧΑΛΗΜΑΓΑ-ΧΑΤΖΗ

«Πινόκιο, φίλε μου»

«Πινόκιο, φίλε μου»

Κάθε άνοιξη, εδώ και 25 χρόνια, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή ανεβάζει ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης  με ελεύθερη είσοδο. Το  έργο αυτό έχει την ιδιαιτερότητα να παίζεται από παιδιά για παιδιά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού, στον φιλόξενο χώρο τού Δημοτικού  Ωδείου.

Πολλά από τα έργα που παίχτηκαν  σημάδεψαν τις αναμνήσεις των παιδιών, άλλα με την σκηνική τους μαγεία, όπως το: «χρωματιστή Οδύσσεια», «…για να ‘χουμε υγεία και μαγεία», «Φεστιβάλ Οικολογικής Μαγείας», «Λάρισα, φίλη για πάντα», και άλλα με το ιδιαίτερο τους νόημα, όπως τα: «τα 5 γράμματα της ευχής», «και μάθανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», «μαμά, μεγάλωσα», «το πιθάρι της Πανδώρας», «το χρυσάφι της καρδιάς μου», «ψέματα κι αλήθεια στης ζωής τα παραμύθια», «ζητείται Δασκάλα», « οδός Φιλίας», «υπάρχουν και χειρότερα».

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή και τα σκηνικά και οι κούκλες , είναι έργο των μελών της Σκηνής.  Το φετινό έργο, φέρει τον τίτλο: «ΠΙΝΟΚΙΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ» και βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι.

«Στη Μυθολογία των Ελλήνων 3 μοίρες πλέκουν τη ζωή των ανθρώπων. Καμιά φορά  όμως μπερδεύονται τα νήματα  που πλέκουν οι 3 μοίρες και τότε δημιουργούν αυτούς τους άλλους, τους διαφορετικούς ανθρώπους.

Σε ένα μαγικό σκηνικό παρουσιάζεται μια χάρτινη γειτονιά με μαγαζιά και σπίτια και το ξυλουργικό εργαστήρι του Τζεπέτο, όπου γεννήθηκε ο γνωστός μας Πινόκιο, με τις διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Η γειτονιά αυτή αλλάζει και παρουσιάζεται μια αγριεμένη θάλασσα με μια τεράστια φάλαινα που θα καταβροχθίσει τον Τζεπέτο και τον Πινόκιο.

Η ιστορία μοιάζει με το παραμύθι, ο θεατής όμως δεν θα δει τον ζαβολιάρη, ψεύτη Πινόκιο με την μύτη του να μεγαλώνει σε κάθε του ψέμα, αλλά ένα ξύλινο αγόρι που είναι διαφορετικό από τα άλλα, που θέλει τόσο πολύ να μοιάζει με τους συμμαθητές του.  Η ξύλινη καρδούλα του δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχει φίλους, που τόσο λαχταρά .

Η Γαλάζια νεράιδα που τον δημιούργησε έρχεται να ζωντανέψει τον δυστυχισμένο Πινόκιο, όταν το έργο παίρνει απρόσμενη τροπή και οδηγείται σε ένα απίθανο τέλος, χαρίζοντας  στους θεατές τη συγκίνηση με το ιδιαίτερό του νόημα.»

Στο φετινό έργο παίζουν οι μαθήτριες: Βαρσάμη Αθανασία,  Γρυπάρη Ελίνα, Γουτούλη Ηρώ, Καλλιώρα Μαρία Ξένια, Λαρίση Ισμήνη, Λαχανά Αριστέα, Μανιάτη Κωνσταντίνα, Μπαργιώτα  Κατερίνα, Πιτσίλκα Έλενα, Ελένη Kαραδήμου  και Τσαδήμα Φένια,

Στις 12,13,14 Απριλίου θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο.

Τηλέφωνα για κλείσιμο παραστάσεων:2410 621001- 6945184818 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ- υπεύθυνη Άννα Μανιάτη- Τσιάρα.

Επιστροφή επάνω