Αρχική » Εκπαίδευση » Χρήση των κοινωνικών δικτύων για την εύρεση εργασίας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρήση των κοινωνικών δικτύων για την εύρεση εργασίας

Χρήση των κοινωνικών δικτύων για την εύρεση εργασίας

Το έργο SALE χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και εστιάζει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό τη χρήση κοινωνικών δικτύων για την καταπολέμηση της ανεργίας των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (http://sale.fh-joanneum.at/de/ ή στο facebook  https://www.facebook.com/SALEEUPROJECT/?fref=ts )

Σήμερα, στην Ευρώπη όλο και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών, μια πραγματικότητα που είναι συμβατή με τις γενικότερες κατευθύνσεις της κοινωνίας της γνώσης. Παρόλα αυτά, η οικονομική κρίση καθιστά την εξεύρεση εργασίας δύσκολη, ειδικά για τους πτυχιούχους, γεγονός που διαπιστώνεται εύκολα, από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των κατόχων τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ραγδαία ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων, αλλάζει σήμερα τον τρόπο εξεύρεσης εργασίας, αφού όλο και περισσότερες αγγελίες για εργασία ανακοινώνονται σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι επιλογής προσωπικού των επιχειρήσεων αναζητούν υποψηφίους εργαζομένους χρησιμοποιώντας τα μέσα αυτά.

Συνεπώς, σήμερα είναι αναγκαίο, οι πτυχιούχοι, να παρουσιάζουν τον εαυτό τους, τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους στα κοινωνικά δίκτυα με ένα ελκυστικό τρόπο με σκοπό να προσελκύουν το ενδιαφέρον των μελλοντικών εργοδοτών.

Στο πλαίσιο αυτά διοργανώνεται από 28/3/2016  – 01/04/2016 πιλοτική εκπαίδευση με θέμα τη «Χρήση των κοινωνικών δικτύων για την εύρεση εργασίας»

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε άνεργους ή νέους πτυχιούχους όλων των Σχολών, είναι διάρκειας  30 εκπαιδευτικών ωρών και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.  Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα επιλεγούν οι ενδιαφερόμενοι με βάση το βαθμό πτυχίου.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονική αίτηση, επισυνάπτοντας το βιογραφικό σας, στους καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Ασπρίδη Γεώργιο (aspridis@teilar.gr) και κ. Συρακούλη Κλεάνθη (sirakoul@teilar.gr) έως την Πέμπτη 24/3/2016.

Επιστροφή επάνω