Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » 4η ζώνη προστασίας στον Όλυμπο
Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

4η ζώνη προστασίας στον Όλυμπο

4η ζώνη προστασίας στον Όλυμπο

Στις 16-03-2016 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το δασαρχείο Ελασσόνας. Κατά την συνάντηση με την δασάρχη Ελασσόνας κα. Φτίκα Ζωή τέθηκε επί τάπητος το θέμα για τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου. Ειδικότερα, η δασάρχης παρουσίασε την πρόταση για δημιουργίας μιας 4ης ζώνης προστασίας στην περιοχή του Ολύμπου καθώς και το βασικό εμπόδιο της πρότασης αυτής, την λιγνιτική  εκμετάλλευση στην περιοχή.

Ο βουλευτής από την μεριά του υποστήριξε την πρόταση και επισήμανε το θετικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία της Ελασσόνας. Οι μορφές αγροτουρισμού και οικοτουρισμού σε συνδυασμό με την εμπλοκή των τοπικών συνεταιριστικών σχημάτων, την προώθηση των Π.Ο.Π προϊόντων αλλά και με την αγροτική πολιτική που στηρίζεται μέσω του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 με την επιδότηση σε τέτοιες μορφές επενδύσεων μπορούν να δώσουν πνοή σε γεωγραφικά μειονεκτικές περιοχές, στην διάδοση των τοπικών προϊόντων και τέλος να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας «ρίχνοντας» τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε αυτές τις περιοχές.

Η ανάδειξη και προστασία της χλωρίδας και πανίδας της χώρας μας, η διατήρηση και η μετάδοση του τοπικού στίγματος και παραδόσεων σε συνδυασμό με την τοπική αναβάθμιση είναι κάτι που απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό νομοθετικά, πολιτική βούληση και συνεργασία των τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας και της κυβέρνησης. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η αλλοίωση του τοπικού χαρακτήρα και φυσικού πλούτου από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και τον τυποποιημένο εισαγόμενο τουρισμό. Τέλος δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν τα υφιστάμενα κολλήματα.

 

Επιστροφή επάνω