Λάρισα » «Το μόνο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι ο λαϊκισμός»
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

«Το μόνο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι ο λαϊκισμός»

«Το μόνο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι ο λαϊκισμός»

«Το μόνο που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι ο λαϊκισμός και αυτό αποδεικνύεται από τα σημερινά γεγονότα που δείχνουν πόσο μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα τους χωρίζει» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη».

Σχολιάζοντας τη θέση του Ποταμιού σε σχέση με την δήλωση του κ. Μουζάλα, ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε ότι «εμείς πήραμε θέση ενάντια στην παραίτηση του κ. Μουζάλα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι καλός ή κακός υπουργός. Εξάλλου, δεν τέθηκε αυτό το ερώτημα. Η κυβέρνηση συνολικά και ο κ. Καμμένος, που απειλούσε την Ευρώπη με αποστολές τζιχαντιστών από την Ελλάδα, έχουν σοβαρότατες ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν το προσφυγικό και για το γεγονός ότι παγιδεύτηκαν στην Ελλάδα μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Το μόνο όμως που δεν χρειάζεται η χώρα την δεδομένη στιγμή, είναι η ανακίνηση του Μακεδονικού. Η χώρα έχει πάγια διπλωματική θέση για το Μακεδονικό. Δεν είναι η ώρα να επιτείνουμε τους εθνικισμούς και τις τριβές, με μια χώρα με την οποία έχουμε ένταση ούτως ή άλλως στα σύνορα μας, όπως φαίνεται και από την κατάσταση στην Ειδομένη».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για την τυχοδιωκτική ρητορική του, τονίζοντας ότι «το μεγάλο ολίσθημα του κ. Καμμένου με τον κ. Μουζάλα είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια πολιτική εθνοκαπηλίας για επιδιώξεις, οι οποίες δεν είναι σαφείς. Σήμερα είδαμε ένα συνονθύλευμα εθνολαϊκιστικών δηλώσεων και το μόνο που διαφαίνεται είναι η πρώτη μεγάλη ομαλή στροφή, για να το καταπιούμε».

Τέλος, τόνισε ότι το Ποτάμι θα ακολουθήσει την σταθερή και υπεύθυνη στάση του, «ώστε να μην διαταραχθεί αυτή την κρίσιμη στιγμή η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη από ανοησίες και εθνολαϊκισμούς και θα στηρίξει ο,τιδήποτε είναι λογικό και υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Όμως, πέρα από αυτό, δεν μπορούμε να συζητάμε για στήριξη κυβέρνησης ή για συμπράξεις χωρίς πολιτικές συγκλίσεις και χωρίς πολιτικές θέσεις. Το θέμα της παραίτησης δεν είναι θέμα πολιτικής συμφωνίας. Θέμα πολιτικής συμφωνίας είναι το θέμα του προσφυγικού και του τι θα κάνουμε. Είναι το ελληνοτουρκικό, η Υγεία, η Παιδεία. Δεν μπορούμε, όμως, να συμφωνήσουμε με μια κυβέρνηση λαϊκιστών, η οποία ανατρέπει τις κατακτήσεις στην Υγεία και στην Παιδεία».

 

Διαβάστε επίσης: