Αρχική » Ελλάδα » «Σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας»
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας»

«Σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας»

Κοινή συνεδρίαση εν όψει της συζήτησης στη Βουλή, την Τρίτη, για τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, εκπροσωπούμενα από τους γραμματείς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Όπως ενημέρωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η συνάντηση αυτή διεξήχθη σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας και σύγκλισης απόψεων.

Ερωτηθείσα πάντως, η κ. Θεοπεφτάτου αν υπάρχει ζήτημα μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αναγνώρισε ότι το θέμα δεν έχει εκλείψει, ωστόσο -όπως είπε- δεν αφορά στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, οι οποίες και δεν προκαταλαμβάνουν τους αρχηγούς και ιδίως τον πρωθυπουργό. «Αναγνωρίζουμε και οι δύο πλευρές ότι υπάρχει θέμα. Αυτό ωστόσο, θα αντιμετωπιστεί από τον πρωθυπουργό, μόλις με το καλό επιστρέψει από τις Βρυξέλλες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοπεφτάτου, προσθέτοντας πως «ξέρουμε τις διαφορές μας και έτσι είναι οι συνεργασίες άλλωστε».

«Εμείς κρατούμε αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ότι υπάρχει προοπτική τετραετίας της κυβέρνησης» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης και συμπλήρωσε: «Η συνεργασία μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πολύ καλύτερη από ό,τι φανταζόμασταν».

Σε ανακοίνωση των προεδρείων αναφέρεται πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς του δημόσιου βίου».

Αφού επισημαίνουν πως «είναι προφανές ότι τα κατεστημένα συμφέροντα των ολίγων δεν εξυπηρετούνται από αυτή την προσπάθειά μας και ως αντίβαρο ο δημόσιος λόγος κατακλύζεται από αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Δικαιοσύνης» και χαρακτηρίζουν τις αιτιάσεις αυτές «αβάσιμες και προσχηματικές», υποστηρίζουν ότι προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα «που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου».

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη -εμπιστοσύνης που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί» καταλήγουν τα δύο προεδρεία στην ανακοίνωσή τους.

Επιστροφή επάνω