Λάρισα » Σε Διαχρονικό και Ιατρική 400 Λαρισαίοι μαθητές

Σε Διαχρονικό και Ιατρική 400 Λαρισαίοι μαθητές

Σε Διαχρονικό και Ιατρική 400 Λαρισαίοι μαθητές

Με σκοπό να συνδεθούν με την ιπποκρατική ιδέα και να γνωρίσουν την ιατρική ιστορία, αλλά και τις σύγχρονες ιατρικές υποδομές της Λάρισας, 400 και πλέον μαθητές από 11 σχολεία της Λάρισας επισκέφτηκαν την Ιατρική Σχολή της πόλης και το Διαχρονικό Μουσείο.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα που σχεδίασε ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», που, ως γνωστόν επιχειρεί εδώ και λίγο καιρό να δημιουργήσει ένα πραγματικό ιπποκρατικό κίνημα στην πόλη, αναδεικνύοντας τη μεγάλη αυτή μορφή της αρχαιότητας που κράτησε για πάντα μέσα της η λαρισαϊκή γη.

Οι επισκέψεις  πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ  9ης  και 12ης Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Ιατρικη Σχολη μαθητες

Στο Τμήμα Ιατρικής υποδέχτηκαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ο κ. Ιωάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος, η κ. Α. Κοντογιάννη, Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος και η κ. Α. Βλάχου, Διοικητική Υπάλληλος του Τμήματος.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», το Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων, το Εργαστήριο Ανατομίας και τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος.

Στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλούσια εκθέματα της Θεσσαλικής Ιστορίας από την Παλαιολιθική Εποχή έως και τον 19ο αιώνα.

Διαβάστε επίσης: