Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Όλη η πρόταση για την Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ 74 ΣΕΛΙΔΕΣ & OI 84 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ BIDBOOK

Όλη η πρόταση για την Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Όλη η πρόταση για την Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Φωτ. από την αποτίμηση της υποψηφιότητας στο Δημοτικό Ωδείο

Η larissanet δημοσιεύει το περιεχόμενο του προγράμματος που συνέθεσε και υπέβαλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, πριν τροποποιηθεί και προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης του φακέλου υποψηφιότητας της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

O ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΔΩ (ΒΙDBOOK)

Aποτίμηση της υποψηφιότητας

Εξάλλου απόψε έγινε η αποτίμηση της λαρισινής υποψηφιότητας στο ΔΩΛ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΩΛ (4)Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε: «Παρουσιάζουμε σήμερα ενώπιον των Λαρισαίων τον φάκελο υποψηφιότητας που κατέθεσε η πόλη για τη διεκδίκηση ης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021.

Αναμφίβολα, η υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου της ΠΠΕ για το 2021, αποτέλεσε ομόθυμη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που κινητοποίησε το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και στηρίχθηκε από το σύνολο των θεσμικών αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τους οποίους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλους εκείνους που πίστεψαν, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας για την κατάθεση του φακέλου.

Πιστεύω βαθύτατα πως η απόφαση διεκδίκησης του τίτλου συμπύκνωνε το όραμα της πόλης για να σημαντικό και μεγάλο άλμα και στο χώρο του Πολιτισμού. Ένα όραμα που διαπερνά τα χρονικά όρια της θητείας μιας δημοτικής αρχής και εκτείνεται σε βάθος δεκαπενταετίας.

Παρά την κρίση της επιτροπής, που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε, πιστεύω ακράδαντα πως η προσπάθεια που καταβάλαμε οδήγησε στη συγκρότηση ενός άρτιου και ανταγωνιστικού φακέλου υποψηφιότητας.

Είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως ασχέτως αποτελέσματος, τα οφέλη της πόλης από την διεκδίκηση του τίτλου θα είναι σημαντικά.

Σήμερα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη που αφήνει στην πόλη αυτή η προσπάθεια.

Όλα όσα έγιναν, γίνονται και θα  γίνουν καθώς και η θέληση των φορέων και της κοινωνίας να κάνει η πόλη άλμα και στον πολιτισμό οδηγούν σε ένα και μοναδικό στόχο. Την υλοποίηση μεγάλου μέρους της πρότασης που υπέβαλε η πόλη για τη διεκδίκηση της ΠΠΕ.

Η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και ο σχεδιασμός, πάνω σε στέρεες  βάσεις και σημαντικές επιστημονικές μελέτες μας για το μέλλον της πόλης και τους Δήμου, μας επιτρέπει να εντάξουμε τον τομέα του πολιτισμού στη γενικότερη στρατηγική μας.

Επομένως,  φίλες και φίλοι, το κεντρικό μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης αποτίμησης συμπυκνώνεται στη φράση «Συνεχίζουμε».

Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε μέχρι τον Ιούνιο την πολιτιστική μας στρατηγική για τα επόμενα χρόνια
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την ολοκλήρωση των σημαντικών  πολιτιστικών υποδομών στην πόλη μας
Συνεχίζουμε και υλοποιούμε σημαντικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υποψηφιότητας.
Συνεχίζουμε και εντείνουμε τις συνέργειες και τις συνεργασίες των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας.
Συνεχίζουμε με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στον τομέα του Πολιτισμού».

Επίσης μίλησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της υποψηφιότητας κ. Γ. Βουλγαράκης και εκ μέρος της Μίλητος η κα Όλγα Σταυροπούλου.

Tελευταία ενημέρωση 22.50′

Επιστροφή επάνω