Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Λάρισα: Παρουσιάζεται βιβλίο για την κληρονομιά της Παλαιάς Διαθήκης

Λάρισα: Παρουσιάζεται βιβλίο για την κληρονομιά της Παλαιάς Διαθήκης

Λάρισα: Παρουσιάζεται βιβλίο για την κληρονομιά της Παλαιάς Διαθήκης

Η Παλαιά Διαθήκη είναι συλλογή βιβλίων που περιέχουν καταγραφές, περιγραφές γεγονότων, εκφράσεις συναισθημάτων, ερμηνείες της πραγματικότητας που βίωναν ξεχωριστές προσωπικότητες σαν τους προφήτες, αφηγήσεις που παρουσιάζονται με ανατολίτικη ρητορεία κοκ. Ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω είναι ότι παρήχθησαν ως μέσα αποτύπωσης  ενεργειών του Θεού, μέσω της καταγραφής θρησκευτικών εμπειριών, και όχι ως πληροφοριακά κείμενα που αποσκοπούσαν στον εμπλουτισμό γνώσεων.

Το βιβλίο του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου «…Του συνιέναι τας γραφάς. 13+1 βήματα εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη» είναι μία σύγχρονη εισαγωγή στο πρώτο μέρος της Αγίας Γραφής και δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για αυτό.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ (Μ. Αλεξάνδρου 6, Λάρισα) τη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Θα μιλήσουν οι Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Νίκος Παύλου Δρ. Θ, Χάρης Ανδρεόπουλος, Υπ. Δρ. Θ, Φωτεινή Οικονόμου MTh, Νέλλυ Πανάγου MTh,  Κώστας Πάνος Φιλόλογος- Ερευνητής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επιστροφή επάνω