Αρχική » Εκπαίδευση » Γιορτάζει την ημέρα της Ποίησης
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γιορτάζει την ημέρα της Ποίησης

Γιορτάζει την ημέρα της Ποίησης

Μια διαφορετική πρωτοβουλία, ένα δρώμενο δρόμου, διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, την Ομάδα Πολιτισμού «Artfools», την Ομάδα «Μικροί Ήρωες» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενταγμένα στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας 2016. Πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, 7-8 μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Κούμα, μπροστά στην είσοδο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Συμμετέχει και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης, η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τραγουδήσει ζωντανά.

Ποιήματα και στίχοι Ελλήνων και Γάλλων ποιητών, (Διονύσιος Σολωμός, Γιάννης Ρίτσος, Κων/νος Καβάφης, Οδυσσέας Ελύτης, Τάσος Λειβαδίτης, Νικηφόρος Βρεττάκος, Charles Baudelaire, Paul Eluard, Pierre Dhainaut, André Breton, Raymond Queneau, Eugène Guillevic), στα 3 χρώματα της γαλλικής σημαίας (μπλε, λευκό, κόκκινο), θα αιωρούνται σε σχοινιά και θα δίνονται δωρεάν από εθελοντές των Ομάδων, σε όσους διαβάτες περνούν και θέλουν να τα διαβάσουν.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και 1η ημέρα της άνοιξης, βγαίνουμε απ’ τα σπίτια μας και την υποδεχόμαστε με «αιωρούμενα ποιήματα».

 

 

Επιστροφή επάνω