Αθλητισμός » Το RUN GREECE Λάρισας

Το RUN GREECE Λάρισας

Το RUN GREECE Λάρισας

Δρ. Νικόλαος Καραχάλης: «Ένα αθλητικό γεγονός ειδικού χαρακτήρα όπως είναι ένας μαραθώνιος ή ένας αγώνας δρόμου επιδρά θετικά σε μία πόλη με πολλούς τρόπους»

Οι εγγραφές για το Run Greece Λάρισας, της επιτυχημένης διοργάνωσης αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής που διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου, για 4η συνεχόμενη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λάρισας και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς, έχουν ήδη ξεκινήσει και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή τόσο για τους Αγώνες 5 & 10χλμ όσο και τον Αγώνα Παιδιών και αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα. Δυνατότητα εγγραφής υπάρχει on-line, μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr, είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν στα Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος) καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου.

photo karachalisΓια τη σημασία των Αγώνων Δρόμου ερωτηθείς ο Δρ. Νικόλαος Καραχάλης, μέλος του Εργαστηρίου Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ασχολείται ερευνητικά με τα ΕΙΔΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ανέφερε:

«Ένα αθλητικό γεγονός ειδικού χαρακτήρα όπως είναι ένας μαραθώνιος ή ένας αγώνας δρόμου επιδρά θετικά σε μία πόλη με πολλούς τρόπους.

Συνδέεται με μία ανερχόμενη μορφή τουρισμού, τον αθλητικό, και ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού αφού συνοδεύεται από υψηλή ημερήσια τουριστική δαπάνη η οποία αφορά τους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους θεατές.

Ο αθλητικός τουρισμός αφορά μορφές ενεργητικής και παθητικής ανάμιξης σε αθλητικές δραστηριότητες όπου η συμμετοχή είναι τυχαία ή οργανωμένη και γίνεται για επαγγελματικούς ή μη λόγους με προϋπόθεση τη μετακίνηση μακριά από τον τόπο διαμονής και εργασίας. Για το μαραθώνιο της Αθήνας υπολογίζεται ότι ο κάθε αθλητής αφήνει κατά μ.ό. 1200 Ευρώ στην τοπική οικονομία.

Οι έμμεσες θετικές επιδράσεις των αγώνων δρόμου σε μία πόλη αφορούν τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται λόγω του γεγονότος, την αύξηση των δαπάνης σε τοπικά καταστήματα, την αύξηση της ζήτησης για διατροφικά προϊόντα κλπ.

Παράλληλα προσφέρουν ευκαιρίες προβολής του προορισμού μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης του γεγονότος, των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και στις εξειδικευμένες ιστοσελίδες, καθώς και της «από στόμα σε στόμα» διαφήμισης που προσφέρουν οι ίδιοι οι συμμετεχόντων.

Οι αγώνες δρόμου ταυτίζονται με αξίες όπως η καλή υγεία, η διάθεση για ζωή, η ζωντάνια και η ευεξία, επομένως η ταύτιση μιας πόλης με ένα αθλητικό γεγονός δρόμου ενισχύει σημαντικά τις θετικές πλευρές της ταυτότητάς της.»

Κάτοικοι της πόλης αλλά και επισκέπτες από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας, αναμένεται να δώσουν το παρών στις εκκινήσεις των 5 και 10 χλμ. αλλά και στον αγώνα Παίδων, όχι μόνο για να αθληθούν και να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουν και την κοινωνική πρωτοβουλία του Μεγάλου Χορηγού Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ των αγώνων πόλης RUN GREECE, της WIND που αυτή τη χρονιά στηρίζει το έργο του Συλλόγου Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Λάρισας, «Αγ. Γεώργιος».

Διαβάστε επίσης: