Λάρισα » Λάρισα: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το δάσος

Λάρισα: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το δάσος

Λάρισα: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το δάσος

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε αυτοί να έρθουν πιο κοντά στο δάσος και τη φύση.

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Διεύθυνση Δασών Ν.Λάρισας, το Δασαρχείο Λάρισας και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων συν-διοργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, την Δευτέρα 21η Μαρτίου 2016. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία των δασών και του αστικού πρασίνου αλλά και η ανάδειξη τους ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τις τοπικές κοινωνίες. Στo πλαίσιo της εκδήλωσης μεταξύ άλλων θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για τα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, προσφορά της διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

09:00 – 09:15 Χαιρετισμοί Εκπροσώπων συν-διοργανωτών φορέων

09:15 -10:00 Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο άνθρωπος που φύτευε δένδρα»

Νικητής του Academy Award for Best Animated Short Film and Short Film Palme d’Or το 1987, είναι ένα γοητευτικό αριστούργημα κινουμένων σχεδίων για έναν άνθρωπο ο οποίος αφιερώνει τη ζωή του στο να φυτεύει δέντρα.

Ο Jean Giono, ο συγγραφέας του διηγήματος πάνω στο όποίο βασίστηκε η ταινία, έγραψε την ιστορία μετά από αίτημα των American editors το 1953 οι οποίοι του
ζήτησαν να γράψει λίγες σελίδες για έναν αληθινό χαρακτήρα, αλλά ο Jean Giono δημιούργησε τον φανταστικό Elezeard Bouffier. Όταν οι εκδότες διαμαρτυρήθηκαν ότι κανένας με αυτό το όνομα δεν είχε πεθάνει στη Banon, ο συγγραφέας χάρισε το διήγημα στην ανθρωπότητα.

by Jean Geono, 1953
Frédéric Back” s animation, 1987
Société Radio-Canada

10:00 -10:15 Ενημέρωση των μαθητών για τον Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για τα δάση και την δασοπονία «Young People in European Forests»

10:15 – 11:30 Οι μαθητές ρωτούν, συζητούν και ανοίγουν τον διάλογο με τους δασολόγους και τους δασοπόνους της Διεύθυνσης Δασών και της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Λαρισαίων για τα θέματα των δασών και του πρασίνου μέσα στις πόλεις.

11:30 -13:00 Δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και υιοθεσία των νεόφυτων δενδρυλλίων από τους μαθητές του σχολείου

 

Διαβάστε επίσης: