Αρχική » Ελλάδα » Επιμένει στην παραίτησή του ο Καμμένος
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ

Επιμένει στην παραίτησή του ο Καμμένος

Επιμένει στην παραίτησή του ο Καμμένος

Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας», ενώ έχει πλέον ανοίξει μέτωπο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος δείχνει ανυποχώρητος και απαιτεί την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα το κλίμα που διαρρέεται από κύκλους των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ιδιαίτερα βαρύ και πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Αμυνας απειλεί να αποχωρήσει ο ίδιος από την κυβέρνηση, αν έως στις 9 το πρωί της Πέμπτης δεν έχει παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με συνεργάτες του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που ανήκουν στον κύκλο του υπουργού Αμυνας αναφέρουν πως μαζεύουν τα πράγματα τους από το ΥΕΘΑ, ενώ ο κ. Καμμένος φέρεται να ακύρωσε ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε για αύριο, Πέμπτη, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο STAR ο Νίκος Χατζηνικολάου, επικαλούμενος συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αμυνας, ζήτησε μάλιστα σε δύο από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του. Αύριο συνεδριάζει και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, για να καθορίσει τη στάση της στο θέμα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το πρωί, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος επέμεινε στη θέση του για την παραίτηση Μουζάλα, υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ. «Οφείλει να παραιτηθεί» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Αμυνας, ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για το τί μέλλει γενέσθαι μετά τη λήξη της Συνόδου για το προσφυγικό και την επιστροφή Μουζάλα από τις Βρυξέλλες.

Σε ερωτήματα για το εάν οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την κυβέρνηση αν δεν παραιτηθεί και για το εάν θα κλονιστεί η σχέση με τον κ. Τσίπρα, είπε ότι «οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μουζάλας».

 

Επιστροφή επάνω