Αρχική » Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Λάρισας

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Λάρισας

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Λάρισας

Ήξερες: οτι υπαρχουν πάνω απο 4.500.000 πρόσφυγες,οτι 10.000 παιδιά προσφύγων αγνοούνται στα ταξίδι τους στην Ευρώπη,ότι κάθε μήνα 400 άτομα πνίγονται στο Αιγαίο,14.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Ειδομένη σε άθλιες συνθήκες και 400 στην πόλη της Λάρισας (εκ των οποίων οι μισοί μικρά παιδιά);

Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή έχει φέρει αυτούς τους ανθρώπους στην ανάγκη να φύγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι για την επιβίωση.Ένας πόλεμος που δεν τον διάλεξαν αλλά τους τον επέβαλαν άτομα που θα μπορούσαν να τον επιβάλουν και σ’εμάς. Πλέον αυτοί οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα λόγων των αποφάσεων της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο.  Αποφάσεις που η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. καταδίκασε ως απάνθρωπες, καθως παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.Η πολιτική της Ε.Ε. είναι η δημιουργία Hot Spots ,κλειστών κέντρων κράτησης, χώρις να καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες όπως ρουχισμός,στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συμπερασματικά ο Σ.Φ.Ι.Λ. συνεδρίασε και κατέληξε στα εξής:

1.      καταδίκη του πολέμου στη Συρία και αλλού. Να σταματησει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με οποιαδήποτε μορφή.

2.      Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορα προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Απειθαρχία στο Δουβλίνο ΙΙ, την  συνθήκη της Σένγκεν και τις υπόλοιπες αποφάσεις εγκλωβισμού της ΕΕ.

3.      Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές φρεγάτες από το Αιγαίο.

4.      Να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.

5.      Να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα μας.

6.      Κανένα λιμάνι,καμία πόλη να μην εγκλωβίζειτους ξεριζωμένους. Να μην παραχωρηθεί το λιμάνι του Βόλου για διευκόλυνση των πλοίων του ΝΑΤΟ που περιπολούν το Αιγαίο.

7.      Όχι στη δημιουργία νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» των λεγόμενων hotspots,  δημιουργία ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα (έγγραφα κτλ.) για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

 

Δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του, το επόμενο διάστημα ο Σ.Φ.Ι.Λ. προχωράει σε:

·         Τη συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία των προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στη Λάρισα στις 17/3 5μμ στην περιοχή του ROCA.

·         Τη συμμετοχή στην πορεία αλληλεγύης στους πρόσφυγες του Σαββάτου 11πμ στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

·         Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης τροφίμων ρουχισμού φαρμάκων στο χώρο της Ιατρικής στο Βιόπολις.

·         Διάθεση του ταμείου του Συλλόγου για αγορά φαρμάκων.

 

 

Επιστροφή επάνω