Αρχική » Ελλάδα » Τηλεφωνικές απάτες…
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ

Τηλεφωνικές απάτες…

Τηλεφωνικές απάτες…

Από τη διεύθυνση εταιρικών πελατών του ΟΤΕ καλούνται οι χρήστες τηλεφώνων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Αν τηλεφωνήσει κάποιος στο κινητό σας και σας πει πως είναι τεχνικός εταιρείας, πως κάνει έλεγχο στο τηλέφωνό σας και πως θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό: κλείστε το τηλέφωνο χωρίς να πατήσετε οποιονδήποτε αριθμό.

Πρόκειται για εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή η οποία μπορεί να μπει στην κάρτα SIM μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς και να παίρνει τηλέφωνα με δική σας χρέωση.

Επίσης, αν λάβετε μήνυμα από εταιρία με αριθμό 54300 μην το ανοίξετε γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και θα σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό από +375602605281, +37127913091 ή οποιονδήποτε αριθμό που αρχίζει από 375, ή 371: Το κινητό σας κάνει ένα «κουδούνισμα» και μετά κλείνει αφήνοντας έτσι μία αναπάντητη κλήση ή μήνυμα. Αν καλέσετε έναν απ” αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε $15-$30 και η λίστα των επαφών σας μπορεί να αντιγραφεί σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας, μπορούν να  υποκλαπούν πάρα πολύ εύκολα. 375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία. Μην απαντήσετε και μη καλέσετε τον αριθμό που σας κάλεσε.

Επιστροφή επάνω