Αρχική » Βιβλίο » Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά

Το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα  7 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, στο Δημαρχείο, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου  του Γιώργου Καραμπελιά, «1204-1922 Η Διαμόρφωση Του Νεώτερου Ελληνισμού, τόμος Β΄, 1821 – Η Παλιγγενεσία».

Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος», οι Εναλλα-κτικές Εκδόσεις και ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. – φιλόλογος κ. Δημήτρης Παπαβασιλείου, ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Κύρμπας και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί τον 2ο τόμο του συνολικότερου τετράτομου έργου του συγγραφέα (ο πρώτος που έχει ήδη κυκλοφορήσει έχει τίτλο «1204-1922. Η Δια-μόρφωση του Νεώτερου Ελληνισμού. Η Γένεση»).

Ο τόμος που θα παρουσιαστεί διατρέχει την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία του ελληνικού κόσμου από την Άλωση της Κων/πόλεως έως την Επανάσταση του 1821. Σε μια συγκυρία βαθύτατης κρίσης του Ελληνισμού, αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως αυτόνομο συλλογικό υποκείμενο είναι ο απολογισμός της ιστορικής μας πορείας, δεδομένου ότι η ιδιοπροσωπία του Ελληνικού έθνους είναι ιστορικής υφής. Μπορούμε να αντικρύσουμε το ίδιο το μέλλον μας μόνο εφ’ όσον έχουμε συνείδηση και γνώση της ιστορικής μας διαδρομής.

Επιστροφή επάνω