Αρχική » Ελλάδα » Επιστρέφουν πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν στο Χαμηλό

Επιστρέφουν πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν στο Χαμηλό

Επιστρέφουν πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν στο Χαμηλό

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες και αδιάβροχα καθώς στην περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού της ΠΓΔΜ έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες 1.000 περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους.

Έτσι οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν κατά ομάδες το Χαμηλό και επιστρέφουν στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες καθώς βρέχει από το πρωί και το κρύο είναι δυνατό.

Ελεύθεροι οι Έλληνες ακτιβιστές και φωτορεπορτέρ

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από τις αρχές της ΠΓΔΜ, οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κρατούνταν στο χωριό Γεύγελη.

Οι 12 Έλληνες (φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ) ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν από την Ειδομένη, στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω