Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Τυρνάβου » Παραδοσιακή συνταγή για το Μπουρανί
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Παραδοσιακή συνταγή για το Μπουρανί

Παραδοσιακή συνταγή για το Μπουρανί

To παραδοσιακό μπουρανί έχει την τιμητική του σήμερα στον Τύρναβο. Ας δούμε όμως τη συνταγή για το μπουρανί.

Υλικά

1 και 1/2 κιλού σπανάκι και τσουκνίδα και ό,τι άλλα άγρια χόρτα υπάρχουν (ανάλογα την εποχή)
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λεμόνι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.

Τα ζεματίζουμε χωρίς νερό μέσα σε βαθιά κατσαρόλα μέχρι να αχνιστούν και να πέσει λίγο ο όγκος τους.

Μετά από περίπου 10 λεπτά ρίχνουμε μέσα 2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, το μισό ποτήρι λάδι και τον χυμό λεμονιού.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό και τα αφήσουμε να βράσουν για 1 με 1 ½ ώρα.

Παράλληλα προετοιμάζουμε τον χυλό. Σε ένα ποτήρι με λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε καλά το αλεύρι, ώστε να μη σβολιάσει.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το διαλυμένο αλεύρι, γιατί θέλουμε η σούπα μας να χυλώσει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην «πιάσει» το φαγητό στον πάτο.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και σε 5 λεπτά το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρεται κατά προτίμηση με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

© LARISSANET.GR. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο larissanet.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Επιστροφή επάνω