Αρχική » Πολιτισμός » Καραγκιόζης σε έθνικ-τζαζ απόχρωση

Καραγκιόζης σε έθνικ-τζαζ απόχρωση

Καραγκιόζης σε έθνικ-τζαζ απόχρωση

Το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας επιπέδου ανάμεσα στον μουσικό – καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
Η συνεργασία αφορά μια παραγωγή μουσικής παράστασης, όπου συνδυάζονται η τέχνη του θεάτρου σκιών με ζωντανή συμφωνική ορχήστρα.
Η πλειοψηφία των συνθέσεων είναι του Γιάννη Βουλτσίδη σε ενορχηστρώσεις του καθηγητή Βασιλάκη Νίκου με 25μελή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε μια έθνικ – τζαζ διάσταση.
Αυτό που μένει απ’ αυτή τη συνεργασία είναι η δεκτικότητα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, δεκτικότητα που μεταφράζεται σε ανοιχτό πνεύμα. Καθηγητές και μαθητές του, γι” άλλη μια φορά, δεν εμποδίστηκαν ούτε από κομφορμισμό ούτε από συνήθεια να τολμήσουν κάτι νέο. Κάτι νέο πατώντας στο παλιό, στο υπάρχον, στο εδώ και εκατοντάδες χρόνια διαμορφούμενο, στο Ελληνικό θέατρο σκιών, που όπως είπε και ο Τζούλιο Καΐμη, “αν αφουγκρασθεί τον τραγικό λόγο των μεγάλων της τραγωδίας, και τον Αριστοφανικό της κωμωδίας, αν δηλαδή, την αμεσότητα του Καραγκιόζη την δέσει και τη συνδέσει με κάτι ύψιστο όπως είναι τα τραγικά ερωτήματα περί ύπαρξης, -γιατί αξίζει να ζω και πώς να ζω – αν συνδεθεί δηλαδή το πάνω με το κάτω, το σώμα με το πνεύμα, γεννάει κάτι αράγιστο στο χρόνο”.
Να “ρθείτε να αφουγκραστείτε αυτή τη δουλειά, ενέχει στοιχεία μεγαλείου!
Εν ολίγοις, είναι μια πρωτογενής παραγωγή, που θα μπει και σε στούντιο ηχογράφησης, ώστε να πάει και παραέξω.
Η οργάνωση γίνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, συμμετέχει και το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας με εργαστήρια θεάτρου σκιών και παραστάσεις που γίνονται όλο αυτόν το μήνα και τελικά μπήκαν τα θεμέλια για θεσμοθέτηση του μήνα Θεάτρου Σκιών.
Είσοδος ελεύθερη.
Τάσου Λειβαδίτη 26, Νέα Πολιτεία, Λάρισα

Επιστροφή επάνω