Παραπολιτικά » Γιατί οι πρόσφυγες απέρριψαν το κλειστό της Νεάπολης
Η ΔΙΠΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ "ΜΠΛΟΚΑΡΕ" ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Γιατί οι πρόσφυγες απέρριψαν το κλειστό της Νεάπολης

Γιατί οι πρόσφυγες απέρριψαν το κλειστό της Νεάπολης

Προσωρινή λύση με μετακίνηση των προσφύγων από τη ΡΟΚΑ στο κλειστό της Νεάπολης προτάθηκε σήμερα στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα με κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.
Η πρόταση αφορούσε μετακίνηση σε κλειστό χώρο εξαιτίας της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο στρατόπεδο Κουτσοχέρου.

Στη σύσκεψη εξηγήθηκαν όλες ο παράμετροι που αφορούσαν στην μετακίνηση και στις συνθήκες που θα επικρατούσαν σε κλειστό χώρο. Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων ζήτησε να μην μετακινηθούν και να παραμείνουν στη ΡΟΚΑ μέχρι την ολοκλήρωση του νέου χώρου φιλοξενίας στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο.

Οι πρόσφυγες προτίμησαν να παραμείνουν στο χώρο, σημειώνοντας ότι «αντέχουν» λίγες ημέρες και να κάνουν μία μετακίνηση σε 3-4 ημέρες. Επίσης, η πρόταση απορρίφθηκε λόγω των πολιτισμικών διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στους πρόσφυγες και θα ήταν αναγκασμένοι να συνυπάρξουν σε κλειστό χώρο για λίγες ημέρες κ.α.

Αξίζει να σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι, στελέχη της δημοτικής αρχής και πλήθος μελών εθελοντικών οργανώσεων βρίσκονται καθημερινά στο χώρο της ΡΟΚΑ προκειμένου να λαμβάνονται επί τόπου αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα που αφορούν συνεχή στη βελτίωση των συνθηκών για την προσωρινή διαμονής των προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο.

Τ.Κ.

Διαβάστε επίσης: