Παραπολιτικά » Πήγε για μαλλί αλλά…

Πήγε για μαλλί αλλά…

Πήγε για μαλλί αλλά…

Με τον ακαδημαικό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο είχε την ευκαιρία να τα πει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο περιθώριο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης για τη συμβολή της εκκλησίας στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης στα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπου ομιλητής ήταν, μεταξύ άλλων, και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνατιος.

Την επομένη, ο Μάξιμος, είχε έντονη αντιπαράθεση για το βιβλίο ιστορίας με τον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη στη Βουλή κατά την ακρόαση της πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία. Ο κ. Φίλης επιχείρησε να «εκμεταλλευτεί» πολιτικά την παρουσία της κ. Γιαννάκου στην Επιτροπή Μορφωτικων Υποθέσεων, όταν όλοι οι άλλοι διατελέσαντες υπουργοί αρνήθηκαν να προσέλθουν καταγγέλλοντας ως προσχηματικό το διάλογο. Θυμήθηκε, λοιπόν, το βιβλίο ιστορίας με την αναφορά στο «συνωστισμό» της κ. Ρεπούσης που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για να την… επαινέσει που δεν ενέδωσε στις πιέσεις αλλαγής του βιβλίου. Έλαβε, όμως, «πληρωμένη» απάντηση από τον «σκιώδη» υπουργό παιδείας της ΝΔ, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και ιστορικός ερευνητής του μικρασιατικού ελληνισμού με διδακτορικό στους «Ρωμιούς της Καποαδοκιας», η επανέκδοση των οποίων πρόσφατα απέσπασε θετική βιβλιοκριτική από την «Καθημερινη της Κυριακής».

Ο Μάξιμος, λοιπόν, θύμισε οτι τότε ήταν από αυτούς που αντέδρασαν, σημειώνοντας ότι «η κ. Γιαννάκου έστειλε το βιβλίο για διορθώσεις στην Ακαδημία Αθηνών, τις οποίες και σεβάστηκε. Αντιθέτως, σήμερα, ο υπουργός-αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων και Μικρασιατών αφαιρεί με το έτσι θέλω από την εξεταστέα ύλη το κεφάλαιο για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό που περιέχει και την αναφορά στη Γενοκτονία!»

Όπως σχολίαζε παριστάμενος βουλευτής της ΝΔ, που συνεχάρη τον Μάξιμο, «ο Φίλης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…»

T.K.

Διαβάστε επίσης: