Αρχική » Ελλάδα » Οριακή η κατάσταση στην Ειδομένη

Οριακή η κατάσταση στην Ειδομένη

Οριακή η κατάσταση στην Ειδομένη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ειδομένη μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα ηπατίτιδας σε 9χρονο κοριτσάκι το οποίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ωστόσο, πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters για δεύτερο κρούσμα δεν επιβεβαιώνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως είπε ο πρόεδρός του Θανάσης Γιαννόπουλος στον ΣΚΑΙ, δεν υπάρχει δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα στο μέλλον.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι δεν θα γίνουν μαζικοί αλλά θα εμβολιαστούν τα άτομα που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό όπου παρουσιάστηκε το κρούσμα. «Σε πρώτη φάση θα εμβολιάσουμε 300 με 400 άτομα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει απελπιστική με περισσότερους από 12.000 πρόσφυγες να παραμένουν στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι συνεχείς βροχές έχουν μετατρέψει την περιοχή σε έναν απέραντο βαλτότοπο ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από αύριο η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο.

Μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση, μια νεαρή πρόσφυγας έδωσε μια διαφορετική εικόνα στον απέραντο καταυλισμό, παίζοντας πιάνο πάνω στις λάσπες.

Το ολόλευκο πιάνο που έφερε ειδικά γι” αυτήν ο διεθνούς φήμης Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής “Αι Γουέι Γουέι τοποθετήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια στο μέσο ενός χωραφιού, που έχει μετατραπεί σε βούρκο από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ενώ στη δεξιά πλευρά αυτού λίγες πλαστικές, λευκές καρέκλες περίμεναν τους θεατές σε αυτή τη διαφορετική «έκφραση ζωής» – και όχι παράσταση ή συναυλία, όπως εξηγούσε αργότερα ο Κινέζος εικαστικός.

Συνοδευόμενη από τους γονείς της, Σάνα και Νάσερ, συμπατριώτες της και άλλους πρόσφυγες του καταυλισμού, αλλά και υπό το βλέμμα δεκάδων δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων από κάθε γωνιά του πλανήτη, η 24χρονη έβαλε δειλά δειλά τα δάχτυλά της πάνω στο πιάνο και άρχισε να παίζει μία από τις αγαπημένες της μελωδίες.

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω