Αρχική » Ελλάδα » Οι τιμές των Σαρακοστιανών

Οι τιμές των Σαρακοστιανών

Οι τιμές των Σαρακοστιανών

Φθηνότερο είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, κατά 2,4%, με χαμηλότερες τις τιμές των κατεψυγμένων θαλασσινών, αλλά υψηλότερη εκείνη της λαγάνας.

Οπως επιβάλει το «έθιμο», η Βαρβάκειος αγορά θα έχει ολονυχτία σήμερα, καθώς θα ανοίξει στις 10 το βράδυ και θα μείνει ανοιχτή έως το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας. Αύριο, οι φούρνοι θα είναι ανοικτοί, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, φέτος οι καταναλωτές θα δαπανήσουν 77,9 ευρώ για να αγοράσουν τα παραδοσιακά νηστίσιμα είδη σε σύγκριση με τα 79,8 ευρώ της περσινής χρονιάς.

Χαμηλότερες είναι οι τιμές στα κατεψυγμένα θαλασσινά- κατά 2,7%- και υψηλότερες στον ταραμά και τη λαγάνα.

Πιο αναλυτικά, τα φρέσκα καλαμάρια πωλούνται από 8 έως 18 ευρώ το κιλό, δηλαδή στην ίδια τιμή με πέρυσι, ενώ τα κατεψυγμένα καλαμάρια πωλούνται από 4 έως 7 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με πέρσι της τάξης του 8,3%. Το φρέσκο χταπόδι θα το βρείτε από 9,8 έως και 13,8 ευρώ το κιλό και το κατεψυγμένο από 5 έως και 10 ευρώ το κιλό, 6,3% φθηνότερα από πέρσι. Οι τιμές για τα μύδια κυμαίνονται από 2,8 έως και 3 ευρώ το κιλό, όπως και πέρσι, και για κατεψυγμένες γαρίδες από 8 έως και 20 ευρώ το κιλό, και είναι κατά 3,4% χαμηλότερες από πέρσι.

Ακριβότερα, ωστόσο, κοστίζει ο ταραμάς και η λαγάνα, με την τιμή του φθηνού τάραμα να κυμαίνεται από 5,5 έως και 6,4 ευρώ το κιλό, αυξημένη κατά 8,2%, και της λαγάνας από 2,7 έως και 3 ευρώ το τεμάχιο, και είναι ακριβότερη κατά 1,8% σε σχέση με πέρυσι.

Επιστροφή επάνω