Αρχική » Λάρισα » Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες τονίζει: “Κυριακή πρωί με τους ουρανούς να έχουν ανοίξει και τις σκηνές των προσφύγων στη ΡΟΚΑ να κολυμπάμε στο νερό η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών βρέθηκε ξανά δίπλα τους.
Υλοποιώντας άμεσα την καμπάνια ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ για κάθε προσφυγόπουλο ήταν εκεί να δώσει μαζί με το γάλα , ένα μήνυμα ανθρωπιάς και φιλοξενίας.
Η απλόχερη στήριξη της καμπάνιας από συναδέλφους , μαθητές και απλούς πολίτες , αλλά και ο συντονισμός μας με το Δήμο Λαρισαίων μας δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώνουμε σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση το εγχείρημα μας.
Με δεδομένη τη σίτιση από την 110 ΠΜ η προσοχή μας για τη στήριξη της πιο ευαίσθητης ομάδας,των παιδιών έχει πολλαπλή σημασία για το ρόλο μας ως δασκάλων.
Τα παιδιά των προσφύγων έχουν ανάγκη σήμερα το γάλα,από αύριο τη μόρφωση με ισότιμους όρους.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας δασκάλους και καθηγητές , τους μαθητές μας και τους γονείς ότι θα είμαστε κάθε μέρα εκεί στη ΡΟΚΑ στις 8. 15 το πρωί και στις 6.45 το απόγευμα γιατί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ πρέπει να έχει σταθερή και ουσιαστική έμπρακτη στάση ζωής.
Ενημερώνουμε επίσης τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τις μαθητικές κοινότητες ότι δεν χρειάζεται πια η συλλογή τροφίμων,αφού επιτέλους κρατική δομή εδέηση να αναλάβει.
Εμείς θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τις ενισχύσεις σας για τη στήριξη της καμπάνιας μας κάθε βράδυ 8 – 9 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.»

Επιστροφή επάνω