Αρχική » Λάρισα » “Χωρίς τυμπανοκρουσίες…”

“Χωρίς τυμπανοκρουσίες…”

“Χωρίς τυμπανοκρουσίες…”

Φωτ. αρχείου

Το «κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο Λάρισας-Τόπος αλληλεγγύης» σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως “βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης ,στο πλευρό αυτών των κυνηγημένων από τις εστίες τους, ανθρώπων. Μαζί με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης του λαού μας. Άλλωστε η ιατρική φροντίδα τις μέρες αυτές, βασίστηκε αποκλειστικά σε εθελοντές γιατρούς του ΚΙΦΛ του νοσοκομείου,του συλλόγου παιδιάτρων και άλλους και με φάρμακα που συλλέγουμε από αλληλέγγυους πολίτες. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και άπειρες φωτογραφήσεις.
Δε μπορούμε όμως να μείνουμε σιωπηλοί στη σημερινή εικόνα. Τετρακόσιοι (400) άνθρωποι ανάμεσά τους και διακόσια βρέφη και παιδιά έχουν αφεθεί κάτω από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες, μέσα στο κρύο και τη βροχή. Αν η ΡΟΚΑ και η πλαγιά στο Κουτσόχερο είναι «κέντρα φιλοξενίας» τότε τα κέντρα εξόντωσης πως είναι;
Διεκδικούμε την άμεση μετεγκατάσταση των ανθρώπων αυτών σε στεγασμένους χώρους όπου θα εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους. Όσοι γλίτωσαν από τους πολέμους και τους πνιγμούς , κινδυνεύουν να εξοντωθούν σιωπηλά από τις κακουχίες στις άκρες των δρόμων ή στους λασπότοπους της Ευρώπης του 2016.
Ζητάμε από όλους τους φορείς , κυβέρνηση, περιφέρεια , Δήμο κλπ να πάρουν αμέσως μέτρα. Αλλιώς θα είναι συνεργοί και θεατές στην «τελική λύση»”.

Επιστροφή επάνω