Αρχική » Ελλάδα » Ζητά κεντρικό σχεδιασμό για τους χώρους φιλοξενίας
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ζητά κεντρικό σχεδιασμό για τους χώρους φιλοξενίας

Ζητά κεντρικό σχεδιασμό για τους χώρους φιλοξενίας

Τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και στη συνέχεια τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, για τη λειτουργία του οποίου ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη και την τοπική κοινωνία γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ετοίμασαν τη συγκεκριμένη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ενώ έκανε εκ νέου λόγο για απουσία του κράτους.

Όπως τόνισε, το πρόβλημα κάθε μέρα διογκώνεται. «Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Και χρειάζεται, επιτέλους, από την Κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες και καθυστερήσεις» και παρατήρησε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί από μόνη της να σηκώσει το βάρος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και χαιρέτισε τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας. Συνεχάρη επίσης τον κ. Μητσοτάκη «για την ευαισθησία που δείχνει και επειδή είναι δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνει η αυτοδιοίκηση».

Επιστροφή επάνω