Αρχική » Λάρισα » Στο πρώην εργοστάσιο «ΡΟΚΑ» το ΕΚΛ

Στο πρώην εργοστάσιο «ΡΟΚΑ» το ΕΚΛ

Στο πρώην εργοστάσιο «ΡΟΚΑ» το ΕΚΛ

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, επισκέφθηκε για πολλοστή φορά σήμερα Παρασκευή 11/3, τους πρόσφυγες που ξεσπιτώνουν οι πόλεμοι και επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία) στο πρώην εργοστάσιο ΡΟΚΑ, όπου μοίρασε βοήθεια  σε είδη επισιτισμού, ρουχισμού, υπόδησης και υγιεινής, που συγκέντρωσε από εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους της περιοχής μας, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, κόντρα στην παραφωνία των ξενοφοβικών και φασιστικών αντιλήψεων που προσπαθούν να περάσουν η Χρυσή Αυγή και άλλες τέτοιες δυνάμεις.

Αρνητική εντύπωση δημιούργησε η προσπάθεια ορισμένων ατόμων που δεν εκπροσωπούν τίποτα, εμφανίζονται ως εθελοντές, διεκδικώντας αυτόβουλα να κάνουν κουμάντο στο ποιος και πως θα δώσει βοήθεια. Το ΕΚΝΛ ούτε τους αναγνωρίζει, ούτε θα δεχθεί κανένας να του υπαγορεύσει τι και πως θα το κάνει.

Με την ευκαιρία θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι αντι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους, να αναλάβουν την φιλοξενία, την σίτιση και την κάλυψη όλων των αναγκών των προσφύγων, διεκδικώντας κονδύλια και από την Ε.Ε, έχουν δώσει το έργο αυτό στις αμαρτωλές ΜΚΟ, οι οποίες εισπράττουν και διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καμία διαφάνεια και με αμφίβολο το τι φτάνει στους πρόσφυγες.

Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής, να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια ανταπόκριση που δείχνουν μέχρι σήμερα στο κάλεσμά του. Θυμίζουμε δε σε όσους λένε εκ’ του πονηρού και σε όσους δεν γνωρίζουν, γιατί μόνο στους πρόσφυγες βοήθεια, ότι το ΕΚΝΛ, σταθερά παλεύει τόσο για την προστασία των ανέργων, διεκδικώντας επίδομα ανεργίας για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην κόβεται το ρεύμα και το νερό σε κανέναν άνεργο ή οικονομικά αδύναμο, να μειωθούν -50% τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, άλλα μέτρα οικονομικής στήριξης, για την αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οργανώνοντας επανειλημμένα το μοίρασμα και υλικής βοήθειας σε ανέργους και οικονομικά αδύναμους συναδέλφους μας, για σεισμοπαθείς, δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων και άλλες δράσεις, χωρίς να χωρίζει τον κόσμο με βάση την εθνικότητα, το θρήσκευμα και το χρώμα του δέρματος.

Οι πρόσφυγες δεν έρχονται για να μείνουν εδώ, αλλά αναγκάζονται από τον πόλεμο, που σκοτώνει κόσμο, από την δυστυχία που ακλουθεί, να φεύγουν άρον-άρον από τον τόπο τους κάτω από άθλιες συνθήκες, πολλοί να πνίγονται στο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα που πληρώνουν ένα σωρό λεφτά γι’ αυτό στους δουλέμπορους, ψάχνοντας να φτάσουν σε κάποιο μέρος που θα έχουν ειρήνη και μια καλύτερη τύχη.

Είναι θύματα του εκμεταλλευτικού συστήματος και ίδιων πολιτικών, που στη χώρα μας τσακίζουν τα εργατικά και λαικά δικαιώματα, αυξάνουν την ανεργία, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ και παράλληλα προκαλούν τους πολέμους και τις επεμβάσεις και όλα αυτά για χάρη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό εξυπηρετεί και η έλευση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με το πρόσχημα δήθεν αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών.

Το ΕΚΝΛ, παράλληλα με την διανομή υλικής βοήθειας, οργανώνει σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ, σήμερα στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ενάντια στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Συνεχίζει να συγκεντρώνει βοήθεια για τους πρόσφυγες, καθημερινά 8-2.30 το πρωί και 6-8 το βράδυ στα γραφεία του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – κοντά στην γέφυρα του Αλκαζάρ).

Τα είδη που συγκεντρώνει είναι:

Είδη τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, χυμοί, εμφιαλωμένα νερά, κομπόστες, διάφορες κονσέρβες, πλην χοιρινού, είδη αρτοποιίας, μπισκότα)

Πάμπερς, χαρτί υγείας, σερβιέτες, μωρομάντηλα.

Ρούχα, παπούτσια».

Επιστροφή επάνω