Λάρισα » Περιοδεία στους καταυλισμούς προσφύγων
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Περιοδεία στους καταυλισμούς προσφύγων

Περιοδεία στους καταυλισμούς προσφύγων

Σήμερα  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των εργασιών στους καταυλισμούς των προσφύγων στον πρώην χώρο της «ΡΟΚΑ» στο Κουλούρι και στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιοπούλου»  στο Κουτσόχερο.

Στην περιοχή του Κουλουρίου ο διαμορφωμένος χώρος φιλοξενεί ήδη 400 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 200 είναι παιδιά. Ο βουλευτής συνομίλησε με συλλογικότητες και εθελοντές που μαζί με τον δήμο συμβάλλουν στην διεκπεραίωση των εργασιών εγκατάστασης και στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών των προσφύγων και ενημερώθηκε ότι τα βασικά βήματα του έργου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιοπούλου» στο Κουτσόχερο, οι εργασίες που έχουν αναλάβει ο στρατός και η αεροπορία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο καταυλισμός αναμένεται να φιλοξενήσει 1000 άτομα και υπολογίζεται ότι θα παραδοθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι υπεύθυνοι του έργου ενημέρωσαν τον κ.Παπαδόπουλο για την πορεία των εργασιών λέγοντας  χαρακτηριστικά « το κάνουμε από καρδιάς σαν να ήταν να μείνουμε εμείς και οι οικογένειες μας εδώ» . Ο βουλευτής τους έδωσε συγχαρητήρια για το έργο τους και δήλωσε πως χωρίς την βοήθειά τους τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό να γίνει σε τόσο στενά χρονικά πλαίσια.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Τέλος ο βουλευτής δήλωσε ότι «το προσφυγικό αφορά όλους μας, δεν είναι ένα ελληνικό ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η ασφαλής διέλευση και η αξιοπρεπής προσωρινή μετεγκατάσταση είναι η προτεραιότητα μας. Συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος για τις συλλογικότητες, τους πολίτες αλλά και τους φορείς του δημοσίου που έχουν εμπλακεί στις εργασίες.

Το έργο τους λειτουργεί συμπληρωματικά στα όποια κενά αφήνει το κράτος λόγω πίεσης χρόνου. Επίσης οι ένοπλες δυνάμεις δείχνουν τον χαρακτήρα τους και στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού με το κοινωνικό τους αποτύπωμα να είναι θετικό σε όλη την Ευρώπη. Το πρωτοφανές αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύει η κοινωνία της Λάρισας εκφράζει στο 100% την κουλτούρα του ελληνικού λαού που έχει βιώσει και ο ίδιος την φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς. Ας αγκαλιάσουμε όλοι αυτούς τους ανθρώπους μαζεύοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια συμβάλλοντας ατομικά ο καθένας δείχνοντας στους ανθρώπους αυτούς ότι είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους για ένα καλύτερο μέλλον.»

Διαβάστε επίσης: