Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Νασιώκας: «Εκτιμήσεις για 10.000 πρόσφυγες στη Θεσσαλία»
«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Νασιώκας: «Εκτιμήσεις για 10.000 πρόσφυγες στη Θεσσαλία»

Νασιώκας: «Εκτιμήσεις για 10.000 πρόσφυγες στη Θεσσαλία»

«Πάνω από δέκα χιλιάδες πρόσφυγες εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό να έρθουν στη Θεσσαλία τους επόμενους μήνες και να μείνουν για χρόνια. Είναι φανερό ότι η τοπική κοινωνία, Δήμος και Περιφέρεια, είναι αναγκαίο να συντονιστούν και να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν σχεδιασμένα όλα τα μεγάλα προβλήματα, όπως θέματα ασφάλειας , δημόσιας υγείας κλπ, που θα δημιουργηθούν από την εμφανή ανεπάρκεια της κεντρικής κυβέρνησης».

Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»  Έκτορας Νασιώκας  σχολιάζοντας τα «έκτροπα», όπως τα χαρακτηρίζει, που διαδραματίστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και συνεχίζει:

«Είναι απαράδεκτο να ακούγονται  ξενοφοβικές κραυγές και ρατσιστικά παραληρήματα από Έλληνες πολίτες πόσο μάλλον αυτό να γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία και η δυσαρέσκεια των πολιτών για τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της  το προηγούμενο χρόνο, που αποτελούσε συνέχεια μιας ανερμάτιστης άποψης που διαχρονικά υποστήριζε ο  ΣΥΡΙΖΑ  για το μεταναστευτικό, επιδείνωσε τραγικά την κατάσταση στη Χώρα.

Θέσεις  όπως, ….δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων,….. ότι η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα και….. ότι η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος είναι η μόνη, βάσει της οποίας, χαράσσεται η πολιτική της χώρας , αποδείχτηκαν  στην πράξη τραγικές .

Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι είναι άλλη η πολιτική για τους πρόσφυγες και άλλη για τους μετανάστες και ότι είναι αναγκαία η πολιτική των κλειστών δομών για τους μετανάστες, η φύλαξη με όλους τους τρόπους των συνόρων μας και η επαναπροώθηση των μεταναστών».

Επιστροφή επάνω