Αρχική » Λάρισα » «Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες»
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες»

«Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική Πλατεία της Λάρισας αντιπολεμικό συλλαλητήριο και με την ολοκλήρωσή του, υπήρξε και το εξής ψήφισμα:

«Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 11/3/2016, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), αφού ακούσαμε τους ομιλητές, εγκρίναμε το παρών ψήφισμα με το οποίο εκφράζουμε:

-Την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που αναγκάζονται λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που κάνουν ή στηρίζουν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία, Τουρκία, να εκπατρίζονται από τις χώρες τους, να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και αλλού, να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα κλειστά σύνορα στην Ειδομένη και σε άλλα σημεία της χώρας.

-Την καταδίκη μας στις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής και άλλων δυνάμεων.

-Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την Ε.Ε και τις άλλες χώρες που γειτονεύουν με την χώρα μας, να ανοίξουν τα σύνορα, επιτρέποντας την άμεση ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε όποια χώρα θέλουν να πάνε. Να υπάρξουν και αεροπορικές μεταφορές προσφύγων απευθείας στις χώρες που θέλουν να πάνε με ευθύνη της Ε.Ε και του ΟΗΕ.

-Ζητάμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών και εξασφάλιση της σίτισής τους, των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής τους, της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης τους.

-Να καταργηθούν ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία του Σένγκεν, μαζί με τη Frontex και τους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Οχι στην καταστολή των προσφύγων από την ΕΕ στα σύνορα.

-Αξιώνουμε τον άμεσο τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσία και άλλων δυνάμεων, στη Συρία και στις άλλες χώρες που είναι σε εξέλιξη.

-Απαιτούμε την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που δεν ήρθε για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές, αλλά σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Τουρκία και την Γερμανία, για να βάλει γερά πόδι στην επέμβαση στη Συρία και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, να επιβάλει συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, να προετοιμάσουν νέα επέμβαση στη Λιβύη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

-Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, καμιά διευκόλυνση στα Νατοϊκά γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας. Έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ».

Επιστροφή επάνω