Λάρισα » Μαζικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής

Μαζικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής

Μαζικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατείας, απευθύνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας:

«Ανταποκρινόμενοι στο  κάλεσμα των συνδικάτων καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε κάθε δράση ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή μας.

Δε μπορούμε να το επιτρέψουμε. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, την Παρασκευή 11 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

Αποφασίζουμε να συμβάλουμε με  δύο κουπόνια για γάλα  ο κάθε εργαζόμενος και να  τα διαθέσουμε στους προσφυγές.

Τις μέρες των εκλογών να συλλέξουμε τρόφιμα και ρούχα στο χώρο του εργατικού κέντρου συμβάλλοντας στη συλλογή που πραγματοποιούν τα συνδικάτα».

 

Διαβάστε επίσης: