Λάρισα » Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Καλογιάννης-Καντώνιας
Η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Καλογιάννης-Καντώνιας

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Καλογιάννης-Καντώνιας

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Λαρισαίων βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο πρώην εργοστάσιο της ΡΟΚΑ με στόχο να δει από κοντά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και να εκτιμήσει τι χρειάζεται να γίνει ώστε να καταστεί ο χώρος βιώσιμος, για να υποδεχθεί τους μετανάστες που αναμένεται να αφιχθούν αύριο το απόγευμα στην περιοχή της Λάρισας.

Τον ίδιο χώρο επισκέφτηκε το μεσημέρι και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης θέλοντας να έχει ο ίδιος προσωπική άποψη για τις συνθήκες που επικρατούν, ενώ με τον δήμαρχο Λαρισαίων βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ο πρόεδρος του ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ κ. Γιάννης Καντώνιας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως η εταιρεία σκοπεύει να αναλάβει το κόστος φύλαξης αλλά και συντήρησης του χώρου μέχρι να χρειαστεί να μετακινηθούν οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Ευθυμιοπουλου».

Πλέον είναι εμφανές πως στην πόλη δημιουργείται ένας ικανός ιστός αλληλεγγύης που μπορεί να επουλώσει τις πληγές του προσφυγικού, ενός ζητήματος που θα απασχολήσει τις τοπικές κοινωνίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση, όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να φιλοξενηθούν στο νομό της Λάρισας, αφοί οι περισσότεροι δήμοι του νομού έχουν αρχίσει να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην πιαστούν απροετοίμαστοι.

Λ.Π.

Διαβάστε επίσης