Οικονομία » Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά

Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά

Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ημερίδας του insuranceforum.gr στην Θεσσαλονίκη η Insurance Innovation σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας διοργανώνει την 11η Ημερίδα της για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας. H ημερίδα θα γίνει την Τρίτη 22 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Διβάνι, 17.00 – 21.00, με θέμα:  “Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II. Εταιρείες και Διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα.”

ΑσφαλιστέςΗ ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Επηρεάζονται μόνο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις; Υπάρχει ενιαία βούληση να αποβληθούν από την αγορά κακές πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι μαύροι κωδικοί και οι αθέμιτες πρακτικές; Μέχρι που θα φθάσει ο ανταγωνισμός στον κλάδο αυτοκινήτων; Ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται; Πως έχουν μεταβληθεί οι καταναλωτικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης;

Ερωτήματα που θα τεθούν κατά την διάρκεια της Ημερίδας και θα κληθούν να απαντήσουν εκπρόσωποι των εταιρειών και της διαμεσολάβησης, ανεξάρτητοι επιστήμονες και ειδικοί εισηγητές. Oι ημερίδες του insuranceforum.gr έχουν σχεδιασθεί σε μία νέα οργανωτική δομή με ομιλίες αλλά κυρίως με “τραπέζια συζήτησης”, με συμμετοχή των παρισταμένων, με ανταλλαγή απόψεων και με έκδοση συμπερασμάτων.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα γίνει και η κοπή της πίτας των μελών του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Λάρισας.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation.

Στο πρόγραμμα της Ημερίδας, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά του νομού Λάρισας, θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν και τα θέματα:

  • Κλάδος Αυτοκινήτου – Ανταγωνισμός άνευ ορίων.
  • Μαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές
  • Solvency II και πώς αυτό επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας

 

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

GLASSDRIVE

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

 

Χορηγός Ημερίδας

AIG

 

Η Ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά

Από την εφημερίδα Larissanet

 

Από τα μεγαλύτερα κλαδικά site:

Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr

 

Από τα κλαδικά έντυπα:

Περιοδικό insuranceworld και την εφημερίδα asfalizomai

Από τα μεγαλύτερα οικονομικά site της χώρας

Euro2day.gr και sofokleousin.gr

 

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας,του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).