Λάρισα » Λάρισα: «Τα άκουσαν» Ακόλουθοι για το προσφυγικό
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ

Λάρισα: «Τα άκουσαν» Ακόλουθοι για το προσφυγικό

Λάρισα: «Τα άκουσαν» Ακόλουθοι για το προσφυγικό

Στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης των δράσεων εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων που υλοποιεί το Επιμελητήριο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση επιχειρηματιών με τους εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους της  Τσεχίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας και Πολωνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στους ακολούθους να αναπτύξουν το πλαίσιο των εμπορικών και οικονομικών παραμέτρων των χωρών τους και να αναλύσουν το εμπορικό περιβάλλον το οποίο προσφέρεται για Ελληνικές εξαγωγές.

Το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων τόσο κατά τη διάρκεια της ολομέλειας όσο και κατά τη διάρκεια των Β2Β συναντήσεων που ακολούθησαν ήταν εξαιρετικά υψηλό δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες για άμεσες εξαγωγές τοπικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ στο καλωσόρισμα του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής επιθετικής εξαγωγικής  πολιτικής για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που είναι μονόδρομος για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος στην περιοχής μας. Τόνισε δε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των οικονομιών αυτών των κρατών και η παραγωγική τους στόχευση την τελευταία δεκαετία πρέπει να γίνουν αντικείμενο μελέτης και για τον Ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο κ. Αδάμ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τους ακολούθους να μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την έντονη δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου της Λάρισας στις πολιτικές, που αυτές εφαρμόζουν στο μεταναστευτικό πρόβλημα, πολιτικές που κατά την άποψη του δεν οδηγούν στην Ενωμένη Ευρώπη που όλοι πρέπει να επιθυμούμε».