Ελλάδα » Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά
ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Στη σύλληψη 11 μελών κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα, ηλικίας από 20 έως 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα. «Εγκέφαλος» ήταν ένας 29χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών.

Ο 29χρονος, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, επιτάχυνε κινούμενος επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 13 δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε υποψήφιους αγοραστές, και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν έξι ακόμη άτομα, έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών με μέλη της οργάνωσης.

Τρεις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε βάρος 32χρονου μέλους της οργάνωσης, που είχε το ρόλο του προμηθευτή, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.