Λάρισα » «70 % των επαγγελματοβιοτεχνών δεν μπορούν να πληρώσουν»
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

«70 % των επαγγελματοβιοτεχνών δεν μπορούν να πληρώσουν»

«70 % των επαγγελματοβιοτεχνών δεν μπορούν να πληρώσουν»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λάρισα προχώρησαν το πρωί οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε η διοίκηση της Ομοσπονδίας, όπως και εκπρόσωποι των Συλλόγων.

επαγγελματοβιοτεχνες ΟΑΕΕ Λαρισα (2)

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον διευθυντή του τοπικού ΟΑΕΕ Δημήτρη Ταμπάρα και παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Λάρισας Δημήτρης Παληογιάννης έκανε λόγο για «άδικο ασφαλιστικό, το οποίο θα αποτελέσει ταφόπλακα για τους επαγγελματίες».

Ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, σημαντικό στοιχείο, το οποίο και ανέφερε, ήταν πως «το 70% των επαγγελματοβιοτεχνών – τώρα και χωρίς να τεθούν σε εφαρμογή όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό – αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις».

Εκ μέρους των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο κ. Στέργιος Τσούτσας αναφέρθηκε ειδικά στην αύξηση της τιμής των φαρμάκων. «Εμείς οι συνταξιούχοι χωρίς φαγητό θα μπορέσουμε, χωρίς φάρμακα δεν μπορούμε… Να πάρουν το νόμο πίσω» υπογράμμισε.

επαγγελματοβιοτεχνες ΟΑΕΕ Λαρισα (3)

Το μέλος Δ.Σ. της ΟΕΒΕ ν. Λάρισας Σπύρος Δεμίρης αφού ζήτησε την απόσυρση του «νόμου – λαιμητόμου», όπως το χαρακτήρισε, εξέφρασε αιτήματα για «συντάξεις στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση και δημόσια υγεία για όλους». Παράλληλα, υπογράμμισε ως σημαντικό το γεγονός πως «οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις οδήγησαν στην καθυστέρηση κατάθεσης του ασφαλιστικού».