Εκπαίδευση » «Ένα ζεστό ποτήρι γάλα για κάθε προσφυγόπουλο»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Ένα ζεστό ποτήρι γάλα για κάθε προσφυγόπουλο»

«Ένα ζεστό ποτήρι γάλα για κάθε προσφυγόπουλο»

Η επιτροπή αλληλεγγύης εκπαιδευτικών για τους πρόσφυγες, εκφράζει την ενεργητική της συμπαράσταση καταδικάζοντας τον πόλεμο:

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο και τους  ιμπεριαλιστές σφαγείς του συριακού  λαού και εκφράζουμε  την ενεργητική μας συμπαράσταση στους πρόσφυγες. Από την πρώτη στιγμή που οι πρόσφυγες  , άστεγοι  παραμένουν  στην εθνική οδό σταθήκαμε δίπλα τους.

Συνεχίζουμε  τώρα πιο οργανωμένα , ξεκινώντας  συγκεκριμένη δράση στήριξης για τα αθώα νήπια και παιδιά που κοιμούνται στη βροχή και το κρύο. Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε  ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ  ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ.

Να το δώσουμε εμείς οι ίδιοι μαζί με τους μαθητές  μας πιστοί στο θεσμό της φιλοξενίας  και του χρέους στους σημερινούς ικέτες  – πρόσφυγες.  Η καθημερινή  μας παρουσία στους χώρους που θα βρίσκονται είναι  η  αποφασιστική απάντηση απέναντι στην απάθεια ,την ξενοφοβία  και το ρατσισμό. Για τη στήριξη αυτής της καμπάνιας θα χρειαστούμε τη συμβολική ενίσχυση του κάθε συναδέλφου  ,των γονιών  και των μαθητών

Με την  πρόσφατη εμπειρία προκύπτει αβίαστα ένα απλό συμπέρασμα. Με λίγα μόλις χρήματα σιτίσαμε εκατοντάδες άτομα στις πρόσφατες δράσεις. Η  συγκέντρωση και διαχείριση των τροφίμων    είναι χρονοβόρα και κοπιαστική για τις εθελοντικές ομάδες  και άνιση  για τον κάθε πρόσφυγα.

Πρόθυμοι συμπαραστάτες στάθηκαν αρκετοί φούρνοι της Λάρισας που πρόσφεραν δωρεάν τα  ψωμιά και άλλοι επαγγελματίες που έδωσαν σε τιμές  κάτω του κόστους είδη τροφίμων. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Η συλλογή τροφίμων από τον καθένα χωριστά  κοστίζει πολλαπλάσιο ποσό.  Ένα , δυο ευρώ από τον καθένα, λίγα χρήματα από  τους πολλούς αρκούν. Η σωστή διαχείριση  διασφαλίζει σίτιση πολλών ημερών

Εθελοντές υπάρχουν , ευπρόσδεκτοι όλοι  για την  οργάνωση της δράσης. Η επιτροπή θα βρίσκεται καθημερινά  8 – 9 μμ στην Κεντρική Πλατεία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για τη συλλογή των  ενισχύσεων».