Αθλητισμός » Έγινε η κλήρωση για τον 34ο αγώνα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Έγινε η κλήρωση για τον 34ο αγώνα

Έγινε η κλήρωση για τον 34ο αγώνα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα γραφεία του Διεθνή Συνδέσμου Σπάρταθλον, η διαδικασία της κλήρωσης των αθλητών που θα συμμετάσχουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, στον 34ο Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, καλύπτοντας μια απόσταση 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα προς τη Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του ημεροδρόμου Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ. κάλυψε την απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Το ενδιαφέρον των αθλητών είναι και φέτος πολύ μεγάλο, αφού οι συνολικές αιτήσεις ήταν 633 στον αριθμό, με τις 608 να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια επιλογής. Από τη σημερινή κλήρωση, βγήκαν τα 400 ονόματα των αθλητών που θα  αγωνιστούν για το 2016. Ανάμεσά τους και  60 Έλληνες οι οποίοι θα κυνηγήσουν ένα νέο ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης των 246 χιλιομέτρων. Ρεκόρ αποτελεί για την φετινή χρονιά ο αριθμός των χωρών που προέρχονται οι αθλητές καθώς ανήλθαν στις 52 έναντι 49 της περσινής χρονιάς. Τα ονόματά των επιλαχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα στην νέα επίσημη ιστοσελίδα του Σπαρταθλον: www.spartathlon.gr

Το 34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει την άμεση έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U. και με  οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Διαβάστε επίσης: