Λάρισα » Τευτλοπαραγωγοί πληρώνουν ΦΠΑ για ανείσπρακτα εισοδήματα
ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΒΖ:

Τευτλοπαραγωγοί πληρώνουν ΦΠΑ για ανείσπρακτα εισοδήματα

Τευτλοπαραγωγοί πληρώνουν ΦΠΑ για ανείσπρακτα εισοδήματα

«Έντονη είναι η ανησυχία των τευτλοπαραγωγών, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τη συγκομιδή της περσινής χρονιάς και αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις». Αυτό αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη του κόμματος επί των αγροτικών, βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι είναι «μεγάλη και η ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αρχικά και Αγροτικής Ανάπτυξης μετέπειτα που καλούσαν τους τευτλοπαραγωγούς να καλλιεργήσουν μαζικά, υποστηρίζοντας ότι είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την αποπληρωμή τους. Σήμερα οι τευτλοπαραγωγοί καλούνται στις ΔΟΥ να αποδώσουν ΦΠΑ και να φορολογηθούν για εισόδημα που ποτέ δεν εισέπραξαν».

Όπως τονίζουν οι υπογράφοντες βουλευτές «πρόσφατο δελτίο τύπου της ΕΒΖ (04.03.16) αναφέρει ότι το τελικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ που περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της εταιρείας δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί και τελεί υπό την έγκριση του ΔΣ της πιστώτριας τράπεζας γεγονός που επιτείνει την αγωνία των παραγωγών για το χρόνο πληρωμής τους».

Και το κείμενο των βουλευτών καταλήγει:

«Επειδή η ΕΒΖ έχει συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα και τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις, ενώ το ύψος των οφειλών της στους τευτλοπαραγωγούς αγγίζει το ύψος των 8εκ. ευρώ ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Ποιο το πλάνο της Διοίκησης της ΕΒΖ και του ΥπΑΑΤ για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων προς εξόφληση των τευτλοπαραγωγών; Ποιο το χρονοδιάγραμμα;

2. Ποιο το σχέδιο της Κυβέρνησης για το μέλλον της ΕΒΖ;».

Την ερώτηση σνυυπογράφουν ακόμη οι κκ. βουλευτές: Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Β΄Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, Λαρίσης Χρήστος Κέλλας, Φλωρίνης Ιωάννης Αντωνιάδης και Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.