Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Αποκριάτικες εκδηλωσεις στο Δ. Αγιάς
ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Αποκριάτικες εκδηλωσεις στο Δ. Αγιάς

Αποκριάτικες εκδηλωσεις στο Δ. Αγιάς

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγιάς, που γίνονται με την συνεργασία και την υποστήριξη των συλλόγων (γυναικών, πολιτιστικών, επαγγελματιών, εμπορικό, κυνηγητικό) οι οποίοι πρωτοστατούν στον προγραμματισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 4 μ.μ. με την παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, αποκριάτικους χορούς και γαϊτανάκι. Η φωτιά θα ανάψει στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Στα χωριά του Δήμου Αγιάς οι φωτιές ανάβουν από τις 7 μ.μ. και μετά σε: Αετόλοφο, Ανάβρα, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Αμυγδαλή, Μαρμαρίνη, Ανατολή, Μελιβοία, Σκήτη, Αγιόκαμπο, Βελίκα (γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα) και Κουτσουπιά όπου θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα.

Την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου σαρακοστιανά εδέσματα και ζεστή φασολάδα θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Σωτηρίτσα, Σκλήθρο, Σκήτη, Αγιόκαμπο (γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα), Μελιβοία, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Δήμητρα, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα (φασολάδα και σουπιές), Έλαφο, Ποταμιά, Ανάβρα.

Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Στο Στόμιο ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.