Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Αντικατάσταση παλιών δικτύων ΔΕΥΑΛ μήκους 18 χλμ.
ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

Αντικατάσταση παλιών δικτύων ΔΕΥΑΛ μήκους 18 χλμ.

Αντικατάσταση παλιών δικτύων ΔΕΥΑΛ μήκους 18 χλμ.

Αυτοψία σε έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΛ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Θεόδωρο Καφφέ, το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ Γεώργιο Ζαούτσο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοτικής επιχείρησης, βρέθηκε στις συνοικίες Χαραυγή και Αγίων Σαράντα καθώς και στο Κουλούρι. Και στις τρεις περιοχές η ΔΕΥΑΛ εκτελεί έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης.

Ειδικότερα, η σχετική σύμβαση για το έργο της Χαραυγής, υπογράφηκε στα τέλη Αυγούστου του 2015 και ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Το έργο εκτελείται στη περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Καραμανλή – Δούκα – Δράμας – Αλεξανδρουπόλεως – Φαρσάλων και Ακαρνανίας και προβλέπεται ότι θα αντικατασταθούν περίπου 6 χιλιόμετρα δικτύου.

ΔΕΥΑΛ εργα (2)

Επίσης, το έργο στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, έχει προυπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ περίπου ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις τον Ιούλιο του 2015. Το έργο εκτελείται μεταξύ των οδών Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αυξεντίου, Νικηταρά , Χρυσοχόου, 25ης Μαρτίου και 31ης Αυγούστου και προβλέπεται ότι θα αντικατασταθούν 5,2 χιλιόμετρα 200μ δικτύου ύδρευσης με τις αντίστοιχες παροχές.

Τέλος, σε ότι αφορά στο έργο του οικισμού Κουλουρίου, ο προυπολογισμός του ανέρχεται στα 737.000 ευρώ, ενώ η σχετική σύμβαση υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2016. Αφορά στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 7.300 χιλιομέτρων.

Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς, διατομών Φ50,Φ90,Φ110 και Φ160 16ΑΤΜ.

Επίσης, άμεσα πρόκειται να δημοπρατηθούν τα έργα αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης της οδού Φαρσάλων και της συνοικίας των Αμπελοκήπων.

ΔΕΥΑΛ εργα