Εκπαίδευση » «Απαξιωτική η κριτική της κυβέρνησης για το έργο τους»
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

«Απαξιωτική η κριτική της κυβέρνησης για το έργο τους»

«Απαξιωτική η κριτική της κυβέρνησης για το έργο τους»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.).

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απαξιωτική κριτική της Κυβέρνησης για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν εκφράζεται μόνο με τις κατά καιρούς δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ίσως γιατί ουσιαστικά είναι το μόνο σώμα εκπαιδευτικών, που έχει αξιολογηθεί και μάλιστα με υψηλές αξιολογικές κρίσεις. Είναι γνωστή, άλλωστε, η αποστροφή του κ. Φίλη στην αξιολόγηση.

Είναι ενδεικτικό ότι, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αφού παρήλθαν δεκατρείς μήνες από τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, η Κυβέρνηση έφερε, επιτέλους, στη Βουλή την πρότασή της για τη συγκρότηση του νέου Συμβουλίου, μια εκκρεμότητα που προκαλούσε παρενέργειες στην εκπαίδευση.

Ως Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισα και στο Συνέδριο της ΠΕΣΣ, υποστηρίζουμε το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου και πιστεύουμε ότι θα πρέπει, όχι απλά να στηριχθεί και να αποτραπεί κάθε σκέψη ή πολύ περισσότερο ενέργεια υποβάθμισής του, αλλά επιπρόσθετα να αναβαθμισθεί, ώστε να αξιοποιείται το τεράστιο αυτό εκπαιδευτικό κεφάλαιο με τα υψηλά επιστημονικά προσόντα.

Εκτός από ένα σταθερό σύστημα επιμόρφωσης, η εκπαίδευση χρειάζεται και ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών, απαλλαγμένο από μικροκομματισμούς. Οι άξιοι και οι ικανοί, και όχι οι ημέτεροι, θα πρέπει να εξελίσσονται, γιατί μόνο έτσι η ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να μπει σε τροχιά προόδου».