Ελλάδα » «Ανυπόστατες υπόνοιες…»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΣΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ

«Ανυπόστατες υπόνοιες…»

«Ανυπόστατες υπόνοιες…»

Aνοιχτή επιστολή, με την παράκληση της δημοσίευσης, απέστειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α., κ. Κώστας Πουλάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που άφηναν αιχμές περί δήθεν αδυναμίας ή ολιγωρίας της κυβέρνησης και του Υπουργείου στην αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο Βόλου, όπου ο κ. Μπέος, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία, επιμένει να εμφανίζεται ως Δήμαρχος.

Στην επιστολή του, ο κ. Πουλάκης αφού αναφέρει αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΥΠΕΣΔΑ και η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την τήρηση της νομιμότητας, καταλήγει επισημαίνοντας τα εξής :

«Οι υπόνοιες περί αδράνειας ή περί αδυναμίας του Υπουργείου και της κυβέρνησης να επιβάλλουν τη νομιμότητα είναι παντελώς ανυπόστατες. Άλλωστε, σε μια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες, από τις οποίες δεν προκύπτουν μόνο δικαιώματα για τις διάφορες δημόσιες εξουσίες και όργανα (π.χ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελικές Αρχές κ.λπ.), αλλά και υποχρεώσεις και ευθύνες για τους φορείς τους, οι οποίες δεν μπορεί πάντοτε να αποκρύβονται με τη γενική και βολική μετακύλιση του βάρους στην κυβέρνηση, ειδικά όταν αυτή έχει παράσχει κάθε δυνατή πολιτική κάλυψη και στήριξη για την πάταξη της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος σε όλα τα επίπεδα».

Διαβάστε επίσης: