Πολιτισμός » Παραστάσεων… συνέχεια
«ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ»

Παραστάσεων… συνέχεια

Παραστάσεων… συνέχεια

Για την τρέχουσα εβδομάδα της Αποκριάς, θα δοθούν 2 παραστάσεις την Παρασκευή: 11/3 στις 9 μ.μ & το Σάββατο: 12/3 νωρίς το βράδυ, στις 8 μ.μ με το έργο: «Το μακρύ ταξίδι των ποιητών» σε θεατροποιημένη μορφή, ενώ οι παραστάσεις από την επόμενη εβδομάδα και για όλον τον μήνα Μάρτιο θα δίνονται με το κανονικό πρόγραμμα της εβδομάδας, δηλαδή κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ στις 9 το βράδυ και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 7.30 το απόγευμα.

Η παράσταση δίνεται από το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» Λάρισας, για πρώτη φορά στα 14 Χρόνια Δράσης του και στα πλαίσια του προγράμματος: «ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», βασισμένη κυρίως στα έργα των: Κ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ, Μ.ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ, Μ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, Κ.ΔΗΜΟΥΛΑ.

Αξιοποιώντας τη δύναμη του στίχου με έξοχη θεατρικότητα οι ποιητές «συνομιλούν» μεταξύ τους για να μας μυήσουν στη διαδικασία γένεσης του ποιήματος. Ο στίχος μεταμορφώνεται σε θεατρικό ρόλο και οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν αυτό που οι λέξεις νοηματοδοτούν. Το συναισθηματικό στοιχείο βρίσκει έκφραση μέσα από το κοινωνικοπολιτικό, το οποίο σημαδεύει τελικά το υπαρξιακό.
Τελικά ο απλός και αληθινός λόγος των ποιητών αγγίζει τον άνθρωπο που αισθάνεται και στοχάζεται σε κάθε εποχή, σε κάθε κοινωνία γιατί σέβεται το διαφορετικό και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο συνάνθρωπό του…

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ»…ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ γεμάτη ανθρωπιά παράσταση στους νησιώτες μας στο Αιγαίο που δείχνουν σ’ όλο τον κόσμο την αξία της οικουμενικότητας απέναντι στη βαρβαρότητα.

Οι ποιητές ταξιδευτές «διασώστες» της ανθρώπινης ψυχής σας καλούν σε συμπόρευση προς την ευαισθησία του μέσα και έξω βίου.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ
Κινησιολογία: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΡΗΟΓΛΟΥ
Εικαστικά: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ
Κοστούμια: ΒΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ
Σκηνικό: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ
Φωτισμοί-Ήχος: Θάνος Φλωράς
Μουσική επιλογή: ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,PINK FLOYD & GORAN BREGOVIC

Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΤΙΚΟΥΛΗΣ
ΒΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ
ΕΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΛΤΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: (Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ: ώρα: 9 μ.μ & ΚΥΡΙΑΚΗ: ώρα: 7.30 μ.μ

Γενική είσοδος: 5 €

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ: 2410-534313