Κόσμος » Κλείνουν κι άλλο τη στρόφιγγα οι Σκοπιανοί
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ASSOCIATED PRESS

Κλείνουν κι άλλο τη στρόφιγγα οι Σκοπιανοί

Κλείνουν κι άλλο τη στρόφιγγα οι Σκοπιανοί

Ακόμη πιο σκληρούς περιορισμούς όσον αφορά το ποιοι πρόσφυγες θα περνούν στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα επέβαλαν οι Αρχές της γείτονος χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές από την ελληνική αστυνομία, αποκαλύπτει ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν να περάσουν τα σύνορα μόνο πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες πόλεις, όπως για παράδειγμα το Χαλέπι. Ωστόσο, δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα όσοι προέρχονται από την πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, ή την πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη.

Δύο αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων πως οι αυστηροί αυτοί περιορισμοί είναι η πιο πρόσφατη κίνηση των Σκοπιανών, στην προσπάθειά τους να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις ροές των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα τους.

Η διέλευση των προσφύγων από την Ελλάδα στα Σκόπια έχει ήδη μειωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Κάποιες ημέρες, μάλιστα, δεν πέρασε ούτε ένας άνθρωπος τα σύνορα, ενώ από τις 6 του πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 6 το πρωί της Κυριακής διέσχισαν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα 240 άτομα, από τα συνολικά 13.000 που βρίσκονται στην Ειδομένη.